Bland sparkdräkter och cowboyhattar

Sparkdräkter, blommiga långklänningar och uniformsrockar. Det och mycket mer kan du hitta på Klädkammaren inför höstens temasittning eller maskerad. Imorgon eftermiddag blir det återinvigning i AF-borgens källare.

Här är Klädkammarens förman, Kerstin Karlén.
Klädkammarens förman Kerstin Karlén i klädmyllret.

Imorgon fredag blir det återinvigning hos Klädkammaren i AF-borgens källare. Förmannen Kerstin Karlén har ägnat de senaste veckorna åt att ställa i ordning och fräscha upp Akademiska föreningens mest textila utskott.

– Det känns som en nystart. Nu ska vi arbeta mer på att bli fler medlemmar, marknadsföra oss mer och göra Klädkammaren till ett mer levande utskott, säger hon.

Kläder för maskerad

Hos Klädkammaren kan alla, även icke-studenter, hyra utklädnader till sittningar och maskerader. Priset för en hel utklädnad är 150 kronor samt en deposition på lika mycket. Depositionen tas bara ut om det är grova fläckar eller kläderna blivit trasiga.

– Är det rödvinsfläckar eller pyttipannarester får man ta bort det själv, säger Kerstin Karlén och skrattar.

Sykvällar för balklänningar

I höst hoppas Kerstin Karlén kunna levandegöra Klädkammaren med bland annat sykvällar.

– Jag har en idé om att ha sykvällar inför balperioden där man ska kunna komma och sy en egen balklänning, eller komma och få hjälp med att anpassa en balklänning man redan har, säger hon och fortsätter:

– Under öppettiderna står symaskiner redo för den som vill komma och lägga upp ett par jeans eller sy någonting annat också, säger Kerstin Karlén.

Fakta

[checklist]

  • Klädkammaren är ett utskott under Akademiska föreningen.
  • Klädkammaren har sina lokaler i källaren på AF-borgen.
  • Öppettiderna är onsdagar 17.15-19 samt fredagar 15:15-17:30.
  • Klädkammarens hemsida hittar du här och Facebooksidan hittar du här.
  • Information om återinvigningen hittar duhär.

[/checklist]