Program du inte kan höra på Sveriges Radio

Idag börjar Radio AF sända sina nya program på frekvensen 99.1. 

Programtablån har fram tills idag varit hemlig. Lundagård har tagit reda på några heta tips inför den kommande terminen.

Idag klockan åtta på morgonen drog det igång. Med nyrenoverade lokaler och förbättrad teknik ska Radio AF:s medarbetare sända hela 47 olika program under hösten. Renoveringsarbetet har gjorts på ideell basis av medarbetare på Radio AF.

– Det har varit en perfekt sommar för att ligga på stranden, men de har varit här inne och spacklat väggar istället, säger teknikchefen Mattias Torstensson som är väldigt nöjd över resultatet.

Lättare att sända

Målet med renoveringen var att göra det enklare att sända och att få mer lättillgänglig teknik så att programledarna har mindre saker att hålla reda på under sändning. De har även tänkt på att utforma lokalen så att det blir en miljö där alla känner sig inkluderade.

– Vi vill hålla en hög kvalitet på programmen vilket vi hoppas att de nya fräscha lokalerna ska bidra till, menar Martina Pierrou som är marknadsföringsansvarig.

Stor programmångfald

Höstens program kommer att bjuda på allt från grävande journalistiska samhällsprogram till humorprogram och talkshows. Något Martina Pierrou ser fram emot är ett nytt program om studenters psykiska hälsa som heter ”Ens bästa tid” och kommer att sändas onsdagar klockan 16.00-17.00  udda veckor. Mattias Torstensson däremot är peppad på ”Skor, svett och dårar” där ämnet dans behandlas jämna veckor klockan 17.00-18.00 på torsdagar.

– Man får verkligen prova sina vingar här, det finns något för alla och vi har en stor mångfald bland programmen. Vi erbjuder lyssnaren program som inte går att höra på Sveriges radio, säger Martina Pierrou.

Fler engagerade

En förändring från förra terminen är att det har märkts av en stor ökning bland studenter som vill engagera sig. Varje termin anordnas en grundkurs med 40 platser.

– Det har varit ett väldigt stort tryck på platserna och vi hoppas på ännu mer intresse nu i och med den nya studion, säger Mattias Torstensson.

Andra ambitioner inför den stundande terminen är att fler ska börja lyssna och att synas mer ute bland studenterna.

– Vi hörs och gör det jäkligt bra, men vi syns inte lika mycket, säger Martina Pierrou.

Spännande höst

För att fler studenter ska börja lyssna på Radio AF har de bland annat börjat ha utesändningar i till exempel foajén i AF-borgen. Ibland dj:ar även vissa av musikprogrammen på nationsklubbar och på Café Ariman.

Det råder inga tvivel om att Radio AF har en spännande höst framför sig. Det märks inte minst på entusiasmen hos teknikchefen och marknadsföringsansvarige.

– Det är skitkul att sända radio, säger Martina Pierrou och skrattar.

Text: Karolina Jakstrand

Foto: Jonas Jacobsson