Futuralkarneval i vår

Det blir Futuralkarneval i Lund i maj 2014. Lundakarnevalens tema tillkännagavs under en ceremoni i Stora salen på AF-borgen. Nu hoppas karnevalskommittén på många framtida tävlingsbidrag.

Under stort hemlighetsmakeri presenterades temat för Lundakarnevalen 2014. Hundratals studenter, gamla karnevalister och journalister hade samlats i Stora salen på AF-borgen för att få vara med om temasläppet.

– Vi behöver en timme för att göra iordning temasläppet, så ställ fram klockan en timme, beordrade säkerhetschef Carl Lundgren medan biljettchef Charlotte Abrahamsson vred fram Karnevalsklockan ett varv.

Tävlingar för studenterna

Efter att klockan vridits fram en timme öppnades ridån. Till publikens jubel stod där 15 meterhöga vita bokstäver som formade ordet Futuralkarneval. Med det startade även tävlingarna där studenter uppmanas att skicka in tävlingsbidrag till bland annat affischen, karnevalsmelodin och smånöjena.

– Det finns något vackert och ljust när man pratar framtid. Vi rör oss framåt och snart kommer flera studenter kanske lämna Lund och gå vidare. Med det futuristiska temat hoppas vi kunna få in många vassa och roliga idéer, säger Mia Hempel, tågchef för Futuralkarnevalen.

Temat genomsyrar karnevalen

Karnevalskommittén väljer alltså att fortsätta traditionen med att ha tema som rimmar på Lundakarneval. Det blir den sextonde karnevalen någonsin som slutar på -al. Senast det hände var under 2006 års Dualkarneval.

– Temat är väldigt viktigt. Det är något som vi hoppas ska genomsyra hela karnevalen och även inspirera karnevalisterna i vår, säger Carl Lundgren.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Hej student! Karneval-edition

Under torsdagskvällen bjöd Karnevalsorganet in till mingel för