Svävande bilar och teleportering

Den 10 oktober gästar komikern Jesper Rönndahl Lunds nation med föreställningen ”Hej framtiden”. I showen kommer Jesper att förutsäga exakt vad som kommer att hända imorgon, och om tio, hundra och hundratusen år. Lundagård passade på att ställa ett par frågor om vad vi har att vänta oss.

Jesper RönndahlDin föreställning heter ”Hej framtiden” och temat för vårens karneval är Futuralkarneval. Vad spår du kommer att hända på karnevalen?

– Det som kommer att hända är att någon från LTH kommer att jobba på att uppfinna någon slags svävarbil, som liksom svävar fram. Sen kommer folk att använda luften som blåses ut från bilen till typ någon slags väderkvarn som man kan mala frön och sånt i, så kommer man att kunna göra smoothies och sånt.

Vad önskar du själv ska hända i framtiden?

–  Jag önskar ju att de ska snabba på med teleporteringen. Till exempel om man är på en hamburgerrestaurang så behöver man inte vänta i kön utan man teleporterar hamburgaren direkt till sig. Sen är en annan bra grej att man slipper hyra släp när man ska flytta saker. Lastbilsbranchen kommer till exempel inte finnas längre.

Har du något politiskt motiv bakom föreställningen?

– Om vi ska överleva så måste vi göra som vi alltid ha gjort när det börjar krisa och då måste vi samarbeta och vara snälla mot varandra, det är motivet bakom.

Du har valt att fokusera på att nå ut till och spela för studenter. Hur kommer det sig?

– Amen, det är ju för att studenter är ju framtiden! De kommer att hitta på alla nya festliga grejer och uppfinna och konstruera dem. Studenter är alltid den bästa publiken. De är vana vid att ha ögon och öron öppna och har lätt till skratt.

Märker du någon skillnad på lundastudenter och studenter i andra städer?

– Nej faktiskt inte, jag är glatt överraskad. Det skulle i så fall vara att jag får prata lite långsammare när jag är i typ Östersund på grund av skånskan.

Kommer du rikta in dig på specifika studentfrågor?

– I föreställningen så pratar jag ganska mycket med publiken och frågar ”vad pluggar du?” och sånt. Så det blir lite anpassat efter de som är där. Det blir en unik show varje gång!

Du var ju själv engagerad i Radio AF under din studenttid i Lund. Bär du med dig något från den tiden i det du gör nu?

– Jag jobbar ju med radio fortfarande, haha. Nej, men det som är bra med Radio AF är att man får testa allting. Jag har kvar den här andan slash illusionen om att ”jag kan fixa det här”. Ibland är det överdrivet självförtroende men ibland har jag faktiskt kunnat lösa situationen.

Vad gillar du mest med Lund?

– Att det är så koncentrerat på nåt vis. Man glömmer ju bort det när man bor där, men den där kyrkan är så jävla fet!

Kan du köra ett spontant dagens tips till Lunds studenter?

– Det kommer jag att göra på föreställningen!

Text: Karolina Jakstrand

Foto: Fotograf Marie Agerhäll

Fakta

[checklist]

Jesper Rönndahls föreställning ”Hej framtiden – en ståuppföreställning om det ohända” spelas på Lunds nation den 10 oktober samt 11 oktober på Helsingborgs konserthus.
Biljetter till föreställningen i Lund kostar 150 kronor och säljes på Lunds Nations expedition och medlemskap i Studentlund eller gästlegitimation krävs. I Helsingborg köps studentbiljetter för 170 kronor styck på konserthusets hemsida.

[/checklist]