Björklund (FP) och Sjöstedt (V) till Studentafton

Utbildningspolitik blir det i Café Athen den 24 oktober. Då gästas Studentafton av utbildningsminister Jan Björklund, partiledare för Folkpartiet, samt Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt.

Det är med anledning av nästa års riksdagsval som debatten hålls. Efter långa diskussioner med flera kandidater valde Studentaftonutskottet att bjuda in de båda partiledarna från båda blocken.

– Vi tror att skolpolitiken kommer att bli en av de viktigaste frågorna i nästa riksdagsval. Utbildningsministern är given i en sådan debatt och Jonas Sjöstedt var den motpol som var mest önskad av publiken, säger Casper Törnblom, förman för Studentaftonsutskottet.

Ny policy för politiker

Inför det stundande riksdagsvalet har Studentafton infört en ny politikerpolicy. Den går ut på att ett år innan riksdagsvalet får ingen politiker gästa Studentafton utan att den politisk motståndare också finns representerad.

– Inför förra valet fick vi kritik för att bara Alliansen kom. Jag var inte själv i Lund då, men det hade med planeringsproblem att göra. Därför har vi nu infört den här policyn för att stärka vårt politiska oberoende, säger Casper Törnblom och poängterar att även valet till Europaparlamentet omfattas av policyn.

Fakta

[checklist]

Studentaftonsdebatt mellan Jan Björklund (FP) och Jonas Sjöstedt (V).

  • Tid: Den 24 oktober klockan 19:00 (..)
  • Plats: Café Athen på AF-borgen
  • Pris: Förköp för studenter 70 kronor. För övriga kostar förköp 100 kronor. Gratis entré i mån av plats.

[/checklist]