Peppar och preppar Lundakarneval!

- in Nyheter

spanskiva03

Nu händer det. Nu börjar vi! I fyra år, sedan förra Lundakarnevalen, har det pratats om sjukgymnasternas succétält – F(el)behandlingen där besökarna fick spela plockepinn och rita självporträtt med elektrisk nervstimulering som får musklerna att rycka okontrollerat, och Massagemassakern där besökarna fick massage av en skyltdockshand i en tortyrkammare. Äntligen har det blivit dags för mig och Carl som sexmästare i vår kår SSGI att ta upp stafettpinnen och förbereda oss inför Futuralkarnevalen 2014!

spanskiva04

Under hösten kommer vi att spåna idéer utan dess like! Vi har börjat med att sätta upp två spånskivor utanför expen, karnevalsspånskivor alltså! Där kan man sätta upp sin karnevalsidé man spånat på och velat göra sedan den första dagen man satte sin fot på HSC. Eller om man plötsligt slås av en tältidé så bra att man sätter sin fullkornspasta i halsen på lunchen i uppehållsrummet.

spanskiva01

Man kan också gå till spånskivorna om man nästan luxerar sin färdighetspartners axel när den perfekta tågvagnen uppenbarar sig för en, eller om allt man kan tänka på under föreläsningarna är associationer till futuraltemat!

spanskiva02

Dessutom har vi planerat in två spåntillfällen. Det första kommer vara en Karnevalsspånkväll på skolan nu på tisdag. Då ska vi hänga, fika, flamsa och kläcka alla möjliga finessiga och karnevalistiskt knasiga idéer på vad vi kan göra på karnevalen i vår. Eller bara bläddra i gamla karnevalsböcker och skratta åt Se vår rockshow-tältet där besökarna fick titta på ett 20-tal herrockar och Se paradiset-tältet där besökarna välkomnades bara för att slussas ut på Paradisområdet utanför karnevalsområdet. Det blir för härligt!

spanskiva05

Det andra är en ordentlig Spånskiva i gillestugan här på Michael Hansens kollegium där jag bor – spånande och göttande i en festligare kombination! Vi har hyrt gillestugan hela dagen så först ska vi kränga finessiga karnevalsidéer och snacka om vad vi vill göra på karnevalen, därefter vankas en trevligare skiva med mat och fest. För att vi kan!

Är det snart karneval?!