Uppdrag: grafisk alltiallo

- in Nyheter

Gudars, förlåt mig för att jag inte har skrivit på så länge! Jag har minst sagt haft fullt upp. Bland annat har jag börjat göra diverse grafiska grejer åt Lundakarnevalen.

Några av de senaste bilderna ni sett på Facebook och Instagram kanske jag har pillat på, t ex bilden när sidan kom upp i 10.000 likes, bilden inför generalsvalet och bilderna för varje tävling där man får tagga vänner man tror skulle kunna bidra med något bra. Sist men inte minst har jag gjort vykortet med korsordet till karnevalens ”uppräkningar” varav vilka den första gick av stapeln idag!

lundakarnevalen-gillalundakarnevalen-generalsval-01

lundakarnevalen-bilder-01

Vykortet delas ut till alla som kommer på uppräkningarna som ska vara en gång i månaden fram till karnevalens invigning. På varje uppräkning presenterar någon/några/något ett hemligt ord som fylls i i korsordet. Till slut bildas ett fantastiskt ord i mitten!

Idag var som sagt den första uppräkningen och ordet som skulle in på vågrätt sju var KALAS. Det presenterades av ett tjugotal barn som kom springandes ut ur universitetshuset i kalashattar. Fina! Det finns också ett vykort i gigantiskt format som ni ser bakom kidsen och som ska vara med på varje uppräkning.

lundakarnevalen-kalas-01

Foto: Lundakarnevalen*

Och det är så krispigt! Man kan ju bli upphetsad för mindre. Det är så kul att se det du pillar med på den lilla datorskärmen bli något på riktigt, något du kan ta på med dina egna händer, låta fingertopparna glida över. Det är coolt att se färgerna som hittills bara skinit mot dig från ovanför tangentbordet på riktigt, se hur de tar sig ut i dagsljus. Och tillfredsställelsen när de är precis som du tänkt dig…

Det får räcka för idag. I veckan vankas tenta som jag måste plugga bängfokuserat till och dessutom ska jag jobba en del med Wake-Up Call, bland annat ska jag åka till Västerås och föreläsa på tisdag. Kul! Lite stressigt, men kul!

Puss på er

*Jag kunde inte gå till uppräkningen idag så vi får hålla till godo med lånade bilder.