Het mässa för juridikintresserade

- in Nyheter, Studentliv

Godis, broschyrer och juridiska samtal. Juridiska föreningens arbetsmarknadsmässa erbjuder en möjlighet för juridikintresserade att komma i kontakt med branschfolk samtidigt som de samlar på sig sötsaker för flera veckor framåt.

DSC_9370
Elin Lindholm och Christopher Ogesjö har båda lagt ned mycket tid på att arrangera mässan.

AF-borgens Stora salen fylls med montrar från olika företag och organisationer, och alltifrån tunga advokatbyråer som Mannheimer Swartling till människorättsorganisationen Amnesty International finns på plats. Christopher Ogesjö, ansvarig för mässan, uppskattar att det rör sig om mellan 1 000 – 1 500 besökare totalt.

Studenter trängs med mässvärdar och utställare i den varma lokalen, kånkandes på väskor, godis och broschyrer som de fått med sig gratis från montrarna.

– Vi är supernöjda. Allt går som planerat och alla montrar har kommit upp, säger Elin Lindholm, som är med i JiA-kommitten.

 

Maria och Nibda
Maria och Nubda pluggar termin ett på juristprogrammet.

Flera föreningar på plats

Det är cirka 60 utställare på plats för besökarna att interagera med.

– Det är mycket advokatbyråer, men också studentorganisationer, Centrum för rättvisa, och lite sådana föreningar här också, så det är jättekul, säger Elin Lindholm.

– Det har varit kul. Man får en massa grejer och får prata med folk, det är superbra. Och så får man gratis kaffe där borta, säger Nibda, som är 19 år och juridikstudent.

Hennes vän Maria, även hon juridikstudent, är också positiv.

– Jag tycker att det är kul att det kommer så många olika utställare så att man kan prata med dem lite mer och inte bara läsa om dem på nätet, säger Maria.

Anton och Sebastian.
Anton och Sebastian pluggar båda termin fem på juristprogrammet.

Lite kort, lite varmt

Alla intervjuade är enhälliga om att det varit för varmt i lokalen, och det finns också önskemål om att mässan skulle förlängas, och tycker att två dagar hade varit optimalt.

Sebastian och Anton, 22 respektive 21 år gamla juridikstuderande, har tenta imorgon, och har därför inte kunnat delta i övriga aktiviteter under JiA-dagarna.

– Timingen hade kunnat vara bättre, säger Sebastian.

I kväll avslutas JiA-dagarna med Höstfest, även denna i AF-borgens Stora salen.