Bollywood på AF-borgen

- in Kultur & Nöje

Utanför AF-borgen möts man av kameror, reflektorskärmar och till synes överdrivet varmt klädda människor. Bollywood har hittat till Lund, och trots den relativa kylan jämfört med hemlandet är stämningen god.

Skådespelerskornas sommarklädsel skär sig med övriga filmteamets tunga vinterjackor. Filmen, som ska filmas i sin helhet i Sverige, heter Jia Aur Jia, och handlar om två tjejers resa genom södra Sverige och hur den kommer att påverka deras liv.

– Det är en rolig film, med mycket sång, dans och musik, säger filmteamets manager Azim Shaikh från Indien. Han tycker om att vara i Sverige, trots kylan.

Filmens manusförfattare och producent, Mudassar Aziz, är i Sverige för tredje gången. Han upptäckte Sveriges potential som filmplats förra året, då han besökte Skåne på sin smekmånad. Han är personlig vän med svenska produktionsbolaget Connecting Bollywood, som har som mål att introducera Bollywood för norra Europas miljöer.

Filmen väntas släppas i mars 2014. Mudassar Aziz nämner att de jobbar hårt för att se till att filmen får en svensk premiär.

– Vi vill att stjärnorna som offrat sitt blod och svett för produktionen här i Sverige ska kunna få en kväll där de kan njuta av sitt hårda arbete, säger han.