Välkommen backstage

- in Nyheter

Åh, om bara några ynka dagar är det äntligen, äntligen kollationering för spexet! Då träffas hela ensemblen för en festlig middag som kickar igång perioden. På måndagen efter intar vi Stora Salen, kavlar upp ärmarna och börjar jobba med bara några veckor kvar till premiär! Här följer lite bilder på hur det kan se ut när vi preppar föreställning. De här är från turnén till Kalmar som vi gjorde i september. Varje höst åker vi på turné till Kalmar och sätter upp vårens spex – i år var det urklassiska Uarda.

lx-kalmar01

Regissörerna styr och ställer – avgående och tillträdande.

lx-kalmar17

Mycket dekor är det som ska skruvas och spikas och slipas och målas. Eftersom det är Uarda har mycket av dekoren funnits kvar i decennier – vi stuvar undan den någonstans i något av alla utrymmena i borgen mellan återuppsättningarna.

lx-kalmar35

Scenkillarna ska bli sminkade – från topp till tå.

lx-kalmar21

Jag har varit i få så vackra teatrar som Kalmar stadsteater.

lx-kalmar52

Regissören funderar och dekorchefen smygtittar.

lx-kalmar31

Inte bara teatern utan hela Kalmar är rätt tjusigt. Kullersten och vackra gamla hus och vatten och motljus, ni vet.

lx-kalmar25

Mysspexare!