Musikförbud, misslyckad marsch och miljöfrämjande

- in Internationellt, Studentliv

I Italien värvas studenter som miljökämpar, i Storbritannien bannlyses ”Blurred lines” och i Dublin blir det inget världsrekord. Här är veckans internationella utblick med Lundagård.

UnitedKingdomFlag”Blurred Lines” förbjuden på 20 brittiska universitet

The Guardian rapporterar att ännu ett universitet har infört förbud mot att spela Thickes hitlåt ”Blurred Lines”. Låten är för nuvarande bannlyst på 20 brittiska universitet och förutom i London gäller förbudet även i Leeds, Brighton och Edinburgh. Anledningen till varför låten anklagats beror på innehållet i texten som uppmanar till våldtäkt och kvinnoförakt.

Italiens flaggaStudenter tar kampen emot skräpet

University World News skriver om studenterna i Neapel som länge har sett sin stad användas som ett exempel för vad man inte ska göra för miljön. Därför ska studenter agera som ambassadörer och sprida sin kunskap om ämnet vidare. Förhoppningen med projektet är att bidra till att minska avfallen och utbildning anses vara ett viktigt verktyg för att detta ska kunna ske.

Flag_of_IrelandMisslyckad zombie marsch

Enligt The College View misslyckades Dublin City University med att slå rekordet för världens största zombiemarsch på grund av för få deltagare. Evenemanget anordnades av DCU’s studentkår och syftet med marschen var att främja fysisk aktivitet och motion på ett roligt sätt. Det nuvarande världsrekordet ägde rum i Chicago år 2008 och hade över 1550 deltagare.