"En humoristisk synvinkel"

- in Nyheter
@Lundagård

Sandra Berg, 21-årig student som bor i Lund och som kom på andra plats i Lunds universitets fototävling. Tävlingen gick ut på att tagga bilder på Lund på Instagram.

2apris-sandraVarför deltog du i tävlingen?

– Jag fotograferar mycket och vissa av bilderna jag hade tagit var från Stadsparken, eftersom jag bor i närheten av den. Jag promenerar mycket när jag har tråkigt och hade redan bilderna när tävlingen var igång, så jag behövde bara tagga dem. Bilderna togs inte just för tävlingen, utan för skojs skull.

När kom du på tanken att delta i tävlingen?

– Jag tror det var sista dagen. Det var ungefär bara tio timmar kvar till tävlingen var slut, så jag taggade cirka fem-sex bilder. De flesta var från augusti och september, eftersom det inte är lika fint ute längre, och för ett tag sedan blev jag kontaktad och fick veta att jag hade vunnit.

Var tog du den lyckosamma bilden?

– Jag gick längs Stadsparken på väg hem och såg sex-sju cyklar framför en skylt där det stod: ”Cykelparkering förbjuden”. Jag tog egentligen en stor bild med alla cyklar på, men man kan se skylten på Instagrams inzoomning.

Tycker du att bilden var värd en andraplats?

– Det vet jag inte. Jag tyckte faktiskt att en del av mina andra bilder var bättre, men jag håller med motiveringen till priset – en humoristisk synvinkel. Dessutom är den representativ för hur studenter kan vara, och det är rätt kul. Här i Lund tror jag det finns en slags hierarki som innebär att ”cyklar kommer först” och ”cyklister struntar i reglerna”.  Jag är egentligen från Stockholm, och där spelar det ingen roll om man går på cykelbanor, eftersom ingen kommer att köra på en. Här kan man knappt ta ett steg. Min bild är heller ingen ful bild, den är rolig och har fina färger.

Tror du att studenter gynnas av att delta i sådana här tävlingar?

– Jag pluggar matematik och vann en fototävling, så jag tycker att det är en bra omväxling. Jag gillar att göra lite mer kreativa saker efter plugget. Dessutom var de tre främsta priserna coola. De vinnande bilderna kommer att tryckas på vykort.

Tack så mycket för samtalet! Jag ser fram emot att få se din bild på ett vykort.

– Tack så mycket! Jag också, och jag kommer förmodligen att köpa typ tio av dem.

Text: Żaneta Szypowska

Översättning: Maximilian Aleman-Tennell

Först publicerad på lundagard.net