Typ en logotyp

- in Nyheter

vsitkort-majalinnea-massage

logo-majalinnea-massageJag passade på att klippa ihop en liten logga och ett visitkort för min massageverksamhet igår när jag ändå var inne i ett sådant flow. Vet inte om jag kommer att använda det men det var roligt.

I loggan är det en liten väskliknande ikon som ska föreställa en hopfällbar massagebänk. Varför jag valde just den bilden när jag kunde valt en tydligare uppfälld bänk, en snygg tvålflaska eller en mysig handduk är för att försöka förmedla att det handlar om en ambulerande verksamhet, att jag packar ihop min väska och åker till kunden instället för att, som brukligt, kunde kommer till mig. Det är också därför jag skrivit ett litet stycke om hur det funkar. Annars ser man sällan sådant på visitkort.

Loggan är nog ganska modern i sitt snitt (vad vet jag, jag kan egentligen ingenting om logotyphistoria) och ganska basic i sitt två-kontrasterande-typsnitt-utförande. Varför det har blivit Maja Linnea vet jag förresten inte, det är två av mina namn och har funkat som bloggadress i nästan alla sex år som jag bloggat. Lika bra att köra på det i brist på bättre då, kan jag tycka.

Till mönstret inspirerades jag av en gammal kokbok från 50-talet med ”dansk bakkonst” som jag såg på Fyndkällaren i Lund och knäppte en bild av. Färgen är nog en klassiskt vintage-puder-pastellblå.

Så kan det gå. Och nu sitter jag hemma hos mor och far i det lilla torpet på landet. Vi fick precis en leverans på 18 kg lamm från grannen så inom kort kommer det att hackas och malas så det står härliga till. Kram!