Hon bor på högläge

- in Bostad, Studentliv

Höjdpunkten är Helsingborgs högsta hus, och gör med sina 121 nybyggda lägenheter utspridda på 22 våningar sitt namn rättvisa. Service Managment-studenten Ellinor Andersson är en av de nyinflyttade.

När jag ber om vägbeskrivning till Höjdpunkten så skrattar Helsingborgshems växeltelefonist.
– Du lär se det, säger hon.

Kök i studentlägenheterna på Höjdpunkten (Foto Robin Wilhelmsson)
Kök i studentlägenheterna på Höjdpunkten (Foto Robin Wilhelmsson)

Ellinor Andersson möter oss vid ingången som ännu är omgärdad av byggmaterial och byggarbetare, då porttelefonen inte fungerar än. Hon pluggar första året på Campus, och är inflyttad i Höjdpunktens studentappendix sedan början av januari.
– Jag trivs bra, men just nu är det mycket ljud och folk hela tiden. När jag flyttade in var det en liten barack med byggarbetare precis utanför fönstret, och det var kanske inte så kul, säger hon och skrattar.
– Häromdagen kändes det som att hela lägenheten vibrerade som om det vore jordbävning. Bygget skulle vara klart nu i januari men det är det ju inte, säger hon.

 

 

Tersassen för studenterna på Höjdpunkten är under kontruktion (Foto Robin Wilhemsson)
Tersassen för studenterna på Höjdpunkten är under kontruktion (Foto Robin Wilhemsson)

Till Helsingborg via Skara och Malmö
Ellinor Andersson kommer ursprungligen från Skara och flyttade till Helsingborg i augusti förra året för att plugga Service Management med inriktning turism på Campus.

– Jag bodde först ett år i Malmö då jag pluggade kinesiska och rättspsykologi i Lund, säger Ellinor och fortsätter:
– När jag började plugga i Helsingborg hyrde jag först en lägenhet i andra hand som löpte ut i samband med att dessa lägenheter släpptes. Jag anmälde intresse direkt när lägenheterna kom upp på hemsidan, det är ju inte lätt att få tag på studentlägenhet så jag passade på.

 

Ellinors lägenhet är, liksom övriga studentlägenheter på Höjdpunkten, 32 kvadratmeter med en avskiljande vägg med inbyggd kyl och frys i mitten. Lägenheten är redan väl inredd, trots att tavellisterna som utlovats ännu inte hängts upp.
– De sa att tavellisterna skulle vara uppe, men det verkar som att de ska hänga upp dem idag. Det är ju skönt så att väggarna slipper vara så tomma.

Höjdpunkten bjuder på  närhet
Ellinor Andersson är nöjd med husets läge, med nära till Campus och till Sundspärlan där studenterna på Service Management hittills skrivit båda sina tentor. På frågan om hon kan tänka sig att bo kvar på Höjdpunkten efter avslutade studier svarar hon emellertid:
– Nej, jag läser ju bara tre år här och sen vill jag förmodligen läsa en master någon annanstans – det är bra att variera sig.