Hälsokampanj, hotellboende och uthängda studenter

- in Internationellt

Hotell blir studentboende och 600 dollar till de som fimpar cigaretten. Här är veckans internationella utblick.

Flag_of_IrelandLyxigare studentboende på Irland
Studenter på University College i Dublin får schystare boende när det ikoniska Montrose Hotel görs om. 22 miljoner pund har investerats i projektet som ska ge 192 studentrum. I komplexet ska det även finns tillgång till tvättstuga och en närbutik. Hyran kommer ligga på 172 pund per månad och uppåt. Detta uppger College Tribune.

StorbritannienDe sämsta studenterna uthängda i England
50 studenter som misslyckats på den senaste tentan på University College i Oxford har hängts ut. Av misstag skickades deras resultat via mejl till hundratals andra studenter, enligt tidningen Exeposé. Vem som ligger bakom detta är fortfarande oklart men universitetet lovar att det inte ska upprepas.

Kanada flaggaPengar till de som lyckas fimpa
I syfte att få studenter att sluta röka äger Canadian Smoke Out Challenge rum på Thompson Rivers University i vår. Deltagarna kommer kontinuerligt få strategisk hjälp samt sin hälsa undersökt. För de som lyckas sluta röka finns det en prispott på 600 dollar att dela på. Detta enligt The Omega Student Newspaper.