Lekfullhet, mod och briljans

- in Nyheter

Marko Wramén, som är född och uppvuxen i Malmö, var tidningen Lundagårds redaktör 1994. Den frilansade journalisten instiftar nu ett stipendium för Lundagårdsmedarbetare som ska uppmuntra till lekfullhet, mod och briljans.

marko_studio-0985När Marko Wramén pluggade journalistik vid Göteborgs universitet uppmärksammade han det ideella arbetet som flera människor ägnade sig åt, och hur dessa la ner mycket tid och hårt arbete på detta.
– Jag kunde inte ge något tillbaka då, men jag tänkte ändå tanken att ”om jag har några stålar över i framtiden, då ska jag ge tillbaka”. Några år senare tänkte jag att det var ju en bra idé, och att Lundagård vore en perfekt organisation att uppmärksamma det ideella arbetet på.

Genom stipendiet får Marko möjligheten att ge tillbaka till dem som arbetar hårt och frivilligt. Stipendiet ger också en möjlighet att bygga broar mellan hans tid på Lundagård, Lundagård idag, men också för framtiden. Tanken är att stipendiet ska delas ut varje år och få Lundagårds medarbetare motiverade till att fortsätta arbeta ideellt.

Kriterierna för att kunna erhålla stipendiet Biljetten är att Lundagårdsmedarbetaren i sitt arbete ska våga sticka ut, våga vara annorlunda men ändå kunna göra ett bra och intressant jobb. Stipendiet ska uppmuntra till lekfullhet, mod och briljans.
– Det spelar ingen roll om man är skribent, fotograf eller illustratör, bara du vågar vara modig och lekfull i ditt arbete. Jag tror att Lundagård är en bra miljö för att kunna utöva detta.

Erhållaren av stipendiet får en resa till Berlin. Varför stipendiet just innefattar en resa är för att det avspeglar vem Marko är. Resor och internationellt arbete är något som han gärna tar del av.
– Om du har jobbat hårt tycker jag att du ska få en belöning. Nu ska du ha roligt! Och Berlin är ett bra resmål för just detta. Berlin har en kreativ och spännande miljö och det händer saker hela tiden. Miljöombyte är bra då det ger nya intryck, och det anser jag är utvecklande både för dig som person och för den kreativa och konstnärliga sidan.

 

 LÄS MER OM STIPENDIET HÄR