Universitetet lanserar digitalt Öppet Hus

- in Nyheter

Idag startar universitet ”Öppet hus” på webben. Det är ett nytt koncept där blivande studenter kan ta del av bland annat filmer filmer, chattillfällen och en podd. 

Mellan 7 till 15 april kan den nyfikne bland annat uppleva Campus LTH på 126 sekunder eller chatta med studievägledare på Musikhögskolan. Förhoppningen är att detta ”digitala öppna hus” ska informera, inspirera och ge en inblick i universitetsvärlden och studentlivet. Louise Larsson är webbredaktör på universitetet och en av de som utformat det webbaserade öppna huset.
Varför denna nya form av Öppet hus?
– Merparten av vår kommunikation med presumtiva studenter sker numera på webben. Därför är det naturligt att bjuda in till ett öppet hus med filmer och chattillfällen även på webben. Som sagt, vi har ett riktigt öppet hus också och det försvinner så klart inte. Men för dem som inte kan komma hit ska det här kunna ses som ett komplement, säger hon.
Vilken effekt förväntar ni er?
– Med studievalsveckan på webben kan vi bjuda in även de som inte har möjlighet att komma på ett verkligt Öppet hus här i Lund. Kanske bor du för långt bort, kanske har du inte råd att åka hit. Då ska detta ge en liten inblick om hur det är att studera vid Lunds universitet. Det är förstås omöjligt att ge en komplett överblick, men vi hoppas kunna informera och inspirera i alla fall en del, säger Louise Larsson.

Gör mer informerat val
Det finns möjlighet att chatta med en studievägledare om sina funderingar enda fram till sista ansökningsdagen. Varje dag uppdateras webben med nya inslag.
– Tanken med studievalsveckan på webben är att ge den som ska söka till Lunds universitet en lite bättre bild av vad som väntar i Lund. Hur ser det ut här? Hur ser studieplatserna ut? Hur funkar det med bostad? Så jag tror inte att någon exakt söker enbart på grund av den här satsningen. Däremot är jag övertygad om att de kan göra ett mer informerat val och att de även kan känna att de vet lite mer vad som väntar när de väl kommer hit, säger Louise Larsson.