Kärleksorkan på scen


Hurricane Love är på Lundakarnevalen för att röra om. Sjumannabandet planerar att avsluta med en smäll. Men först tog de sig ett snack med Lundagård.

Hur känns det att vara på Lundakarnevalen?
– Det känns jättebra. Det är gött väder, mycket folk och men lite nervöst. Det var ett tag sen vi spelade live. Allstå, en månad. Men det känns länge för oss, säger bandets Johanna Alexson.

Är det första gången ni är här?
– Ja. Men det verkar bli helt fantastiskt. Vi har peppat i en vecka nu, fortsätter Alexson.

Men ni kommer från Malmö?
– Ja, men vi har faktiskt aldrig varit här. Blir vi bannlysta nu…? frågar sångaren Nina Knutsson.

Ja, nu är intervjun över. Men vad tror ni om spelningen då?
– Jag tror att det kommer att bli bra drag. Det enda problemet skulle vara om studenterna tar en liten sovpaus, för att de ska palla med kvällen. Men annars tror jag att det kommer att bli fantastiskt, säger en bandmedlem.

Har ni varit runt på karnevalen?
–Nä, vi tänkte gå runt sen efter vi har spelat.

Varför har ni valt att komma hit?
– Vi blev tillfrågade! Men Lundakarnevalen är något man alltid velat spela på. Det är väldigt nice. Det är ett bra rykte. Man har hört talas om den och att den bara är var fjärde år, förklarar Nina Knutsson.
–Det är mycket folk. Det är ett bra sätt att synas. Sen när det är studenter, så snackas det. Är det bra, så sprids det ju, säger Robin Knutsson

Finns det någon låt i er spelning man INTE får missa?
– Jag skulle nog säga ”Nowhere to go”. Nummer tre. Är du lite rockig, så är det ”Only Human” i slutet. Vi öser på ganska mycket, förklarar Johanna Alexson.
– Jag brukar säga: Att lyssna på oss är som att ha sex. Man börjar lite mjukt, men sen i slutet blir den explosionen, säger Rasmus Viberg och möts av ett skratt.

 

Text: Casper Danielsson
Foto: Nike Eliasson