Kort och karneblandat

Karnevalen har kommit halvvägs, men kommer papperskorgarna räcka i Shoppen? Och vilken är den vanligaste skadan? Lundagård har pratat med karnevalisterna som betyder mycket men som inte alltid syns mest.

DSC_2328
… Sophia Petersen, narkossjuksköterska i sjukvårdsstugan. Vad är det värsta som hänt idag? – Inga större skador. Det var några åskådare längs tåget som svimmade av vattenbrist, troligen eftersom de stått och väntat i 2-3 timmar. Vad är de vanligaste skadorna? – Oftast kommer folk in för småskador. Det kan vara skoskav, skit i ögat, någon hade skurit sig.
DSC_2339
… Patrik Beijar, jobbar i entrén med att kolla väskor. Vad tittar ni efter? – Vi kollar så att folk inte tar in knivar, vapen eller narkotika och alkohol. Vad är det vanligaste ni hittar? – Det absolut vanligaste är att folk tar in öl.
DSC_2236
…My Siira och August Ransnäs, jobbar i ett av informationstälten. Vad gör ni här? – Vi svarar på frågor från besökarna. Vad frågar folk mest om? – Typ var olika saker ligger. Till exempel revyn, toa, var man kan köpa glass.
bild2
… Fredrik Leifland, sektionschef för shopen. Vad går åt mest? – Det är mycket hoodtröjor och t-shirts. Men såklart också den traditionsenliga papperskorgen. Räcker lagret? – Det börjar sina, men vår förhoppning är att ha en kvar när vi stänger vid tolv i morgon.
DSC_2315
… Erika Malmström, sitter i en liten biljettlucka på Barnvalsområdet Hur är det att sitta i en biljettlucka? – Jättemysigt! Barnen är så roliga och kommer fram och busar. De har liksom inga begränsningar och säger precis vad som faller dem in. Har försäljningen gått bra? – Ja, föreställningarna är i princip slutsålda.

 

Full kommers i Shoppen. Foto: Tim Jedeur-Palmgren
Full kommers i Shoppen.
Foto: Tim Jedeur-Palmgren

 

Text: Karolina Jakstrand, Tove Nordén och Casper Danielsson.
Foto: Saga Sandin och Tim Jedeur-Palmgren