Q: Henrik Larsson (ÖG)

- in Q

Lundagårds tidigare bildchef. Möjligen redaktionens störste perfektionist. Omvittnat envis och ger aldrig upp, förutom i fotboll där han inte delar färdigheter med sin namne. Möjligen är Larsson mer intresserad av fotbollsplanen eftersom han sedan kort tid tillbaka är färdigutbildad landskapsarkitekt. Han har också ett stort intresse för praktiskt taget alla konstyttringar. Förutom sin passion för fotografi är renässansmänniskan Larsson intresserad av all sorts formgivning men också av musik. Han spelar gitarr, bas och piano, och är aktiv inom kören Ostrochorus. Larssons smeknamn ”Snygg-Henke” har förföljt honom länge, trots att ingen känner till ursprunget. Möjligen kan det vara kopplat till hans fördelaktiga yttre, eller till hans känsla för, och uppskattande av, vackra former.

Om detta, Q:
Larsson kan kallas estet, vi alla är ense om detta.
Ty han kan mer än att fota, och sätta en förstklassig etta.
Hans studier har vigts till design, av trädgårdar, parker och lunder.
Men arkitektur och musik upptar också hans lediga stunder.
Kanske har smeknamnet uppstått på grund av hans många talanger
för konstens olika arter och mångahanda falanger.
Ja, snyggheten sitter nog inte i Larssons mörkbruna lockar,
utan i känslan för former, och i fingrar som strängarna plockar.