AF kallar till mässa

- in Nyheter

Hallå där… Sara Eriksson, programchef på Akademiska Föreningen, som kör mässa för sina föreningar i AF-borgen imorgon onsdag.

Vad är det för mässa egentligen?
– Det är en mässa där man kommer få se massor med olika föreningar ställa ut och visa upp sin verksamhet. Det är mycket för att visa vad Akademiska Föreningen gör, vi är ju våra föreningar. Det är allt mellan extremsport och poesi till debatt och körer. Det är väldigt brett.
– Vi vill gärna få bort den här traditionstyngda stämpeln som vi har. Vi är så mycket mer än det. Många vet kanske inte vad AF är egentligen så det är mycket det vi vill visa upp också.

Varför kör ni mässa nu i november?
– I början av terminen är allt så nytt, det är många nya intryck för studenterna. Nu har det fått sjunka in lite och nu kanske man känner att man skulle vilja engagera sig i något. Vi tror många undrar vad som egentligen finns att engagera sig i.
– Vi tänker att det är nu man är taggad på att kasta sig in i något, när man gått ett tag på universitetet. Därför tänker vi att det passar bra i början på november.

Sara Eriksson, programchef på AF. Foto: Jens Hunt.
Sara Eriksson, programchef på AF.
Foto: Jens Hunt.

Vad betyder det här för studenterna?
– Det är en möjlighet för dem att se vad man skulle kunna engagera sig i eller gå och besöka. Det är många föreningar som har offentliga tillställningar som debattkvällar eller teaterföreställningar. Det här ska hjälpa till så studenter kan hitta något man tycker verkar kul.
– Sen träffar man ju massor av nya människor också. Det är så många olika utbildningar, länder och kulturer man kommer ifrån, så det blir väldigt intressant blandning i föreningarna.

Vad skiljer denna mässa från Hälsningsgillet?
– Hälsningsgillet är mycket för att visa upp sig i början av terminen, där ställer ju många av våra föreningar ut också. Det är för att få visa upp sin verksamhet från början och få in intresseanmälningar. Man vill få studenter att engagera sig i föreningarna.
– På Hälsningsgillet är det dock flera hundra olika organisationer. Det är väldigt blandat, det är kårer och nationer. Det är inte bara studentorganisationer heller utan även företag. Den här mässan är bara för Akademiska Föreningen, att ge våra föreningar en chans att visa upp sig. Vi vill också ge våra föreningar och utskott en chans att lära känna varandra.

  • Vad? Mässa för Akademiska Föreningens föreningar
  • Var? Athen i AF-borgen
  • När? Onsdag 5 november 18-20