Förtrollande film

- in Nyheter
Cirkeln har biopremiär på onsdag, 18/2. Foto: Press/NiklasAlexandersson
Cirkeln har biopremiär på onsdag, 18/2. Foto: Press/NiklasAlexandersson

Nästan högst upp på min lista över saker jag gillar står häxor. Historien om häxor berättar om hur samhället behandlat oliktänkande och kvinnor genom häxjakt och liknande, men till skillnad från historiens syn på coola kvinnor älskar jag häxor och magi. På onsdag nästa vecka har Cirkeln premiär på bio – en film med häxor. Därför tänkte jag passa på att tipsa om andra bra häxfilmer för den som behöver en dos häxor och trolldom innan onsdag.

Här är tre förtrollande tips på tv och film med häxor:

The Craft. En klassiker från 1996. Filmen handlar om fyra tonårstjejer som börjar utöva häxkonst. Deras liv förändras helt och magimanin spårar ur. En film som framställer häxkonst som något negativt och farligt, men den är fruktansvärt spännande.

Four Rooms. I den här filmen från 1995 får vi följa piccolon Ted genom en nyårsaftons natt på hotellet Mon Signor. Minst sagt ovanliga saker händer på hotellet. I första sekvensen, i bröllopssviten, sker en häxsabbat där några häxor tillverkar en häxdryck som ska ta bort en förbannelse. Det saknas en ingrediens till häxdrycken och det måste ordnas.

American Horror Story: Coven. Alla säsonger som  jag hittills har sett av American Horror Story är ju geniala, men denna tredje säsong är den absolut bästa. Sexuella strider, zombies, svartsjuka och häxor. En av karaktärerna, Misty Day, är en ensam och väldigt snäll häxa som hatar död och våld och dessutom är helt besatt av Stevie Nicks i Fleetwood Mac. Jag, som det Stevie Nicks-fan jag är kan inte annat än att identifiera mig med Misty Day på typ alla plan, hur freaky den än må vara.