Nu inleder vi vårt nordiska litteratursamarbete

- in Kultur
@Philip Stålhandske

universitasstbl-logotext

 

Lundagård inleder en ny litteratursatsning tillsammans med finska och norska studenttidningar.

I en tid då studentfrågor, liksom allting annat, allt mer sträcker sig över landsgränserna, är Lundagård glada att berätta om det nya nordiska studenttidningssamarbete vi ingår i. Tillsammans med norska Universitas och finska Studentbladet har vi sedan november i ett samarbete för utbyte av erfarenheter och information.

Nu introducerar vi den första gemensamma satsningen sedan det inledande mötet i Helsingfors: ett utbyte av litteraturkritik. Satsningen är dels ett led i att komma åt den undermåliga nordiska litteraturbevakningen i Sverige, dels en första ansats till mer omfattande gemensamma granskningar och satsningar. En blygsam men välbehövd början, som vi hoppas ska växa till något både stort och välbehövligt. Läs den första texten, Julie Kalagers recension av Morten Øens Tellemarck, här.