Skämtarnas dag

Justin Bieber, smileys och Siste april. Detta skämtade delar av studentlivet om idag.

Lundagårds första april-skämt om att Lunds kommun kräver inträde till Stadsparken på Siste april lurade en del under morgonen.
– Det spreds snabbt på kontoret och jag har fått många positiva reaktioner från kollegor och folk inom politiken, säger Håkan Lockby, teknisk direktör på Lunds kommun, som ställde upp på Lundagårds aprilskämt.
– Jag fick ett mejl i morse om att det var bra att vi hade stängslat in parken, men det visade sig också vara ett skämt. Jag är lite osäker på om någon blivit lurad, säger han.

Mattias Torstensson, stationschef på Radio AF, förekom också i Lundagårds skämtartikel och har också fått positiva reaktioner.
– Det är ingen tidning som ringt mig, men andra medarbetare på radion tyckte det var kul, speciellt när jag twittrade om artikeln.
Vilket tycker du är bästa aprilskämtet idag?
– Roligast är nog Google. De har registrerat domänen .google och spegelvänt sin sajt com.google. Den är riktigt bra.

Andra aprilskämt i studentlivet

Studentafton har bjudit in den kanadensiska artisten Justin Bieber. Den 1 juni ska han tillsammans med Studenthälsan inta Färs och Frosta Arena och prata om prestationsångest, samt ge ”dig handfasta tips på hur du tacklar ångest, narcissism och scenskräck.” enligt Studentaftons egen Facebook-sida.

Smile! Bild: AF Bostäder
Smile!
Bild: AF Bostäder

Bostadsbristen i Lund ska byggas bort. Därför har AF Bostäder bestämt att bostadsområdet Parentesen ska byggas om till en smiley.
– För vår målgrupp är detta en självklar utformning. De flesta är så kallade digital natives, alltså sådana som är födda in i det digitala samhället. De kommer att känna sig mer hemma i en smiley än i en parentes. Parenteser är på väg ut, säger Dag Oredsson, marknads- och kommunikationschef på AF Bostäder, i ett pressmeddelande.

Gårdagens snöblandande regn överraskade de flesta lundabordna. Men en som inte blev överraskad var Sten Storm, doktorand vid Lunds universitets astrologiska institut.
– Nu vet vi dessutom helt säkert att regnet kommer att hålla i sig en bra bit in i juli, så det är bara att ta på sig regnkappan igen och bita ihop, säger han till universitetet Facebook-sida.

Även Uppsalas studenttidning Ergo skämtade om Siste April festligheterna, som i Uppsala kallas Valborg och äger rum i Ekonomikumparken. I Uppsala valde kommunen att ställa in firandet eftersom parken slits för mycket.

Uppsala universitet ska byta lokal för doktorspromotionen. Eftersom Universitetshuset renoveras ska promotionen äga rum i fotbollshallen Anders Diöshallen.
– Vi hoppas också kunna ta med oss ljuskronan från aulan, men väntar fortfarande på klartecken att taket i Diöshallen kommer att tåla den extra vikten, säger Lars-Erik Waldenström, projektledare vid universitetets byggnadsavdelning, till Uppsala universitets hemsida.

Satirsajten Akademikern, som är ett skämt, firade första april med att hålla en skämtfri dag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.