Q: Jens Hunt (HB)

- in Q
Illustration: Sara Ottosson
Illustration: Sara Ottosson

Lundagårdsredaktionens avgående bildchef, tillika inofficiell fjärde redaktör. Nyligen examinerad meteorolog som med sina ansedda naturfotografier lyckats kombinera sitt intresse för fotografi med sin vurm för väder och vind. Förutom att vara paparazzi– och meteorolog är Hunt (#442) också medlem i AMC Bleckhornen där hans trombonspelande förärat honom åtskilliga medaljer. Under festligheter somnar Hunt i regel tidigt och dagen efter vaknar han sent. Ofta alltför sent. Han har övernattat på allehanda platser i Lund och enligt uppgift kan varken raketer eller livekonserter väcka honom. Ej heller telefonen som för det mesta är ställd på ljudlös har någon möj- lighet. Nu är Hunts glada dagar i Lund över; nu bor han tusen dagar härifrån.

Q kvad
Alla är här utom en,
ännu en gång är han sen.
Ingen av oss förstår

– av Hunt syns inte ett spår.

Är möjligen stjärnfotografen
nedbäddad ännu i slafen?
Han behövs för att knäppa en bild
även om natten var vild.

Hunt, var befinner du dig?
Är du hemma hos någon tjej?
Eller har du tillbringat natten,
på redaktionens soffa, med Quatten?

Från mobilen hörs inte ett knyst
och klockan ringer för tyst.
Ingenting på sömnen rår.
Var det corpsafton igår?

Några har likväl bekänt:
Detta är en komponent
som gör var dag intressant
– den ständiga jakten på Hunt.