LISTEXTRA: Borttappade saker

- in Uppsatsbloggen

Jag tillhör den typ av människor som har väldigt dålig koll på tider och var jag har mina grejer. Tankspridd skulle man understundom kunna beskriva mig som. Jag brukar undvika katastrofer, som att exempelvis missa flyg eller tåg (en gång dansade jag in på Paris flygplats 25 minuter innan avgång –  och hann med). Den här resan har inte varit något undantag. Under mina dryga tre veckor i Jordanien har jag hittills tappat bort, och fått tillbaka, följande saker:

– MacBook Pro. Värde: 10 000 kr. Låg i en ryggsäck som jag hade ställt bredvid mitt säte i vänthallen på en busstation. När bussen dök upp reste jag mig helt enkelt upp och gick, utan väskan. När jag efter att ha insett mitt misstag, stoppat bussen, hoppat av, vandrat längs motorvägen och till slut tagit mig tillbaka till vänthallen stod väskan kvar.

– Laddare till MacBook. Värde: 650 kr. Låg i ovan nämnda ryggsäck.

– Digital systemkamera. Värde: 3000 kr. Låg i ovan nämnda ryggsäck.

– Mobiltelefon. Värde: 500 kr. Del av en liten hög med prylar som jag lämnade på bardisken på ett café när jag bestämde mig för att gå hem. Fanns att hämta hos den gode baristan när jag kom tillbaka någon timme senare.

– Solglasögon. Värde: 200 kr. Låg i ovan nämnda hög.

Totalt värde: 14 350 kr.

Men som sagt, jag fick allt återlämnat i all vänlighet. Det är i regel goda, jordanierna.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

I akademins väntrum

Högutbildade flyktingar har en naturlig väg in i det svenska samhället via akademin – men när deras tidigare utbildning ska valideras sätter byråkratin stopp.