Måns Zelmerlöw ska hyllas i Lund

Förre lundastudenten Måns Zelmerlöw vann Eurovision Song Contest med låten ”Heroes”. Ikväll hyllas han på Stortorget i Lund.

Måns Zelmerlöw, som varit aktiv i bland annat Toddyspexarna, VarGlad-spexarna, Lunds studentsångare och nedräknare till Lundakarnevalen, tog Europa med storm i lördags kväll. Med framförandet av låten ”Heroes” fixade han en förstaplats för Sverige i Eurovision Song Contest.

Ikväll kommer han till hemstaden Lund för att hyllas. Klockan 18:00 (..) på Stortorget drar det igång. Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren ska hålla tal och Sveriges television sänder evenemanget. Även Lunds studentsångare och Lund Symphonic Band kommer uppträda.
– Det känns fantastiskt roligt, nästan overkligt. Jag har inte ens fått giga där någon gång liksom, säger Måns Zelmerlöw till Expressen.