Vårfestivalen välkomnar alla

- in Helsingborg, Nöje

Den 29:e maj slår Stampus upp dörrarna till årets sista och största evenemang – Vårfestivalen. I år blir temat ”Hawaii”, och uteplatsen framför Konsul Perssons villa kommer vara full av öl-tält, spel och uppblåsbara pooler.

Cicilia Carlsson är ordförande för Stampus i Helsingborg. Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving
Cicilia Carlsson är ordförande för Stampus i Helsingborg.
Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving

Varje år har Vårfestivalen ett nytt tema och i år kommer eventutskottet på studentföreningen Stampus att dekorera om studentlokalen Villan och dess uteplats till Hawaii.
– Vi har tidigare haft hippie-tema och San Tropez-tema men i år valde vi Hawaii eftersom att det är somrigt och kul. Vi kommer att ha små pooler och palmer och även stora spel man kan leka med, säger Cicilia Carlsson, ordförande för Stampus studentförening.

Saxofonist tar ton
terassen kommer puben Mandarin sälja drinkar som komplement till öl- och cidertälten. Där kommer även radion Stampus FM sända radio de första två timmarna. Senare öppnas Villan upp och en DJ och en saxofonist ska se till att fylla dansgolvet tillsammans.
– Förra året blev det så populärt att ha Villan öppen att vi valde att ha det så igen. Många tycker det är roligt att få vara där en sista gång innan sommaren och när vi stänger klockan 01, går vi vidare till klubben The Tivoli, säger Cicilia Carlsson.

Buss sätts in
Problemet som ofta gör att lundaborna som studerar i Helsingborg måste åka hem tidigt är löst inför Vårfestivalen. Tågen slutar gå
vid klockan 02, men i år har Stampus satt in en extrabuss som ska köra hem studenterna efter utekvällen på klubben The Tivoli.
– Vi vill att alla ska kunna vara med under hela kvällen, stämningen blir roligare då. Det här, tillsammans med Avstampet, är det största evenemanget vi har och cirka 700 personer kommer att närvara, säger Cicilia Carlsson.

Öppet för alla
Det är alltså
inte bara studenter som är välkomna på Vårfestivalen. Även de utan studentlegitimation får också komma. Detta gör att det blir det största evenemanget under året och planerna tar vid redan ett halvår innan festen äger rum.
– Våra förhoppningar är bara att alla som pluggar på Campus ska få ett jättekul avslut med sina kompisar. De flesta har lämnat in sina sista grejer och kan samlas på Villan en sista gång innan sommaren och säga hej då, säger Cicila Carlsson.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Campus Helsingborg söker ny rektor

Vid årsskiftet tillträder en ny rektor vid Campus