Inget fucking Paradise

- in Krönika/Studentliv

Paradise Hotel minus poolen och parceremonierna. Studentlivskrönikör Linna Fredström funderar på en ny programidé.

Det är Paradise Hotel-tider och överallt tisslas och tasslas det om årets uppsättning halvsnygga, halvbiffiga och i rutan helkorkade ungdomar.

Jag måste erkänna att jag inte helt hängt med i svängarna, men däremot har jag snappat upp några nyckelhändelser. I år lär gänget till exempel innehålla ett tvillingpar samt någon som ”hämdbajsat” i sin egen mammas trädgård.

Att detta skulle kunna vara annat än oemotståndligt är såklart otänkbart, men i min stilla sinne filar jag på en idé som kanske skulle kunna vara snäppet vassare.

Föreställ er: Studentkorridoren. Samma upplägg som Paradise Hotel, minus poolen och det tropiska klimatet. Ett gäng främlingar tvingas bo med varandra. De äter stela frukostar tillsammans på morgonen och super skallen av sig på kvällen.

Relationer uppstår, allianser bildas, krig utbryter. Kanske kan någon varje dag spilla ut lite kaffe och aldrig torka upp efter sig så att det alltid är klibbigt på golvet framför kylen. Jag vet av erfarenhet att detta direkt skapar slitningar i gruppen.

Än så länge ganska straight forward.

Men det hela kryddas med att ungdomarna under dagarna försvinner iväg och kommer hem med tunga böcker och massa kunskap.

Som i en sammanslagning av PH och SVT Debatt samlas ungdomarna i ”Korridorsköket”, inte för parceremoni utan för att dissekera och diskutera sin omvärld och nutid.

Individer från olika bakgrund, med olika politisk ståndpunkt och olika kroppsform (som dessutom aldrig behöver visas upp i bikini) får existera tätt inpå varandra och skapa sina egna regler.

Vad är en rimlig tid att ockupera duschen? Hur högt kan diskberget bli innan det kollapsar? Vem har druckit upp all mjölk? Svaret får du i nästa avsnitt.

Priset för de som lyckas är inte en halv miljon kronor, tvärtom, överlever man Studentkorridoren kommer man ut med några hundratusen svenska kronor i skulder.

Låter det spännande? Studentkorridoren visas tyvärr inte på tv3play, men skickar du in en ansökan till Lunds universitet senast den 15 oktober har du chansen att själv uppleva allt detta redan i vår.

Jag har dessutom hört att det är lättare att komma med än i Paradise. I alla fall om du söker lärarlinjen.