Guld och gråa toppar

- in Nyheter

Mycket är rätt bra med att vara student. Man får rabatt på mobilabonnemang, man kan vara en vuxen människa och ändå klä ut sig någon gång i månaden och man har en bra ursäkt när man konfronteras av en värvare från röda korset på stan (nej tyvärr jag får bara 10 000 kronor och lever med svinlåg hyra och cyklar överallt så har inga resekostnader, kan absolut inte avvara 50 kronor till flyktingbarn).

En sak som inte är så bra är att jag fått för mig att jag inte vill/har råd att/borde gå till frisören när jag vill göra något cray cray med håret. Istället går jag igenom följande hårförändringsrutin.

 1. Jag hittar en bild på pinterest: Abslout! Tänker jag, så ska jag ha det. Kommer se ut som en fucking queen. Ja ja ja!
 2. Jag googlar ”how to [insert dum grej jag tänker försöka göra själv som professionella hårstylister fortfarande inte bemästrat]”: Hur svårt kan det egentligen vara att gå från rött till blont på 20 minuter liksom?
 3. Jag läser 41 trådar med avskräckande exempel och hemska bildresultat: ”Mitt hår ramlade av”, ”Min familj sa upp kontakten med mig”, ”Skulle inte önska det här åt min värsta fiende”
 4. Jag går och köper hårfärg: Fuck it liksom, de där personerna hade säkert bara en dålig dag och jag är ju rätt pro på sånt här. Hm, den här ser bra ut, eller i alla fall billig!
 5. Jag väljer ett tillfälle då jag har minimal tid och maximal risk att det om det blir fult kommer bli vääldigt jobbigt: Till exempel innan en dejt med Tom Hardy eller en plåtning för omslaget till Elle.
 6. Jag improviserar: Instruktioner är som recept, man är inte duktig förrän man skitit i dem.
 7. Jag chockas av resultatet
 8. Jag springer till affären och köper något som kan rädda det hela och häller detta i håret: Det blir såklart bara värre
 9. Jag ser över mitt förråd av hattar
 10. Jag kollar direktflyg till Sibirien
 11. Jag kollar mitt bankkonto
 12. Jag gråter

Mitt senaste äventyr har till exempel lett till att rötterna antagit en guldig nyans medan topparna blivit trollkarlsgråa.

Den som själv vill leka lite med ödet rekomenderas följa dessa steg, för extra effekt gör det idag. Har själv aldrig testat på en fredag den 13 men kan tänka mig att resultatet blir magnifikt.

XOXO,

Linna