Platsannons angav tilltänkt forskares namn i rubriken

- in Nyheter
@Tindra Englund

Lunds universitet publicerade av misstag en riktad platsannons med namnet på den tilltänkte forskaren i rubriken. Men tjänsten var aldrig menad att bli utlyst och nu misstänks universitetet för brott mot anställningsförordningen. 

[ads1]

Det var i maj som annonsen av misstag dök upp på universitets hemsida. Sonja Meiby, personalchef vid LTH uppger i en intervju med Universitetsläraren att det var ett misstag.

”Det blev olyckligtvis fel. Vi tog bort annonsen så fort vi kunde när vi upptäckte misstaget. Forskaren som annonsen gällde är helt oskyldig till detta.”

Enligt henne skulle annonsen endast ha publicerats internt och hon menar att det inte är ovanligt att då lägga in namnet på den som är tilltänkt för att lättare kunna hitta tjänsten i systemet. Men i det här fallet kryssade administratören i fel ruta, vilket gjorde att den i stället publicerades på hemsidan.

Men när Universitetsläraren senare frågar Lunds universitet visar det sig att forskarens tjänst aldrig varit utlyst. Detta skulle kunna vara ett brott mot anställningsförordningen enligt tidningen Universitetsläraren.