Hongkong Dag 129-135

- in Nyheter

Näst sista veckan, lite mer med nationaldagen och arbetet går mot sitt slut

Dag 129.

Måndag igen, fint väder idag också, MTR, morgonmöte, kommer igång och avslutar texten om HK Gov, sedan lunch, PG med Oskar och Edin. Sedan start på klimatstrategi rapport om HK och hur man arbetar med klimatåtgärder här och på GK. Ringer några samtal för sponsorer, en del kvar ännu, lite segt att intresse inte finns för att besvara. Hemåt, gym, äter middag, pratar med Frida, fint, läser och säger godnatt.

Dag 130.

Soligt än igen, hur är det möjligt? MTR, frukost, morgonmöte. Fortsätter med miljöstrategin och blir klar med en första draft. Skickar några email – lite samordning inför Nationaldagen, kommer gå bra – mesta under kontroll. Lunch, Passion, dyrt – letar efter nya skor på vägen tillbaka, blir att undersöka senare. Skickar in draft på miljöstrategin, sedan till praktikrapporten, det mesta klart, lite smärre justeringar görs. Uppdaterar engelskan på en text för bookleten. Hemåt, skickar mail, gym, taiwansen med Jonathan – lite fix för IK och gondatt.

Dag 131.

MTR, frukost, morgonmöte, svara på mail, korrigerar praktikrapporten och packar upp massa promotional material som skall med till nationaldagen, detta sorteras och läggs i förrådet. Lunch, blir koreanen igen, 60:- PG, 38c ute, lagom varmt…Går förbi skräddaren, blir några fler skjortor före jag åker, trevligt. Åter på kontoret, blir en del att fixa för IK, sedan kollar över en text. Skickar in praktikrapporten, har dock en uppgift kvar som komplettering då jag missar ett slutseminarium, jag har dock fyra veckor på mig att skriva 3 sidor, ingen större stress. Korrigerar engelsk text till nationaldagen, lite mail. MTR hemåt, strålande väder, försöker göra det mesta av det, basket i parken. Middag, se hem och skriver lite och säger godnatt.

Dag 132.

MTR, frukost, inget morgonmöte, hmm. Skickar några mail, hjälper till med ett pass – sysslar lite med bookleten som skall tryckas imorgon. Lite mer fix med text om HK Gov, väntar nu feedback. Lunch med Oskar, blir falafel, kontoret, bakar för konsulatet och handelskammaren – kul, var ett tag sedan, detta blir nog sista vändan. Blir fika, uppskattas givetvis. Hemåt, gym, ut med Jonathan mot Sheung Wan, blir middag och sedan sista After Work, trevligt, hemåt vid 11 och tackar för mig.

Dag 133.

Sover 10 min längre än vanligt, snabba skorna på, MTR, frukost, morgonmöte, svarar på mail. Förbereder lite material till Nationaldagen, som skall publiceras senare, samt materialunderlag till det som skall kommuniceras efter nationaldagen. Kikar vidare på texten med miljöstrategier, väntar dock på ytterligare återkoppling från många håll ännu. Lunch, regnar ute, blir koreanen och sedan äta på kontoret, lagom tråkigt. Köper minneskort för nationaldagen, vinner en flaska vin från en lottning från igår, alltid trevligt – blir klar med texten om Hongkongs miljöstrategier, skickas hem till UD, kul att nå något publicerat. MTR hem, mot Sheung Wan, hämtar min stor rose flaska, får se vad jag gör med den. Mycket regn – blir en kväll hemma, skönt ändå, kollar lite netflix, läser och godnatt.

Dag 134.

Näst sista helgen, sover längre, gym, frukost med Jonathan och Caroune på brunch club, sedan MTR mot Shatin, en förortsstad påväg till Kinesiska gränsen, känns avsevärt annorlunda jämfört med HK. Enbart Kineser, stora shopping malls, en flod, cykelvägar (ovanligt) och parker. Kommer till Heritage, Monet utställning 10:- entre. Utställning packad, för mycket folk, för få tavlor, rätt besvikna, börjar regnar, tillbaka mot MTR, av i TST, till Woolomoolo på Nathan Road, riktigt bra utsikt faktiskt, torkar skorna efter monsun regnet. Otroligt bra utsikt, blir mörkt, beger oss mot Kyler Pass än en gång, kommer sakna det, blir middag 120:- sedan MTR hemåt. Ändå nöjd med dagen, sätt nya saker, läser och tar det lugnt under kvällen.

Dag 135.

Sover längre, frukost, skriver mail, förbereder mig för en intervju på tisdag, lite fix med annat – tar det mest lugnt idag, känner mig sådär faktiskt. Soligt och varmt ute idag, tackar för mig och vilar inför sista arbetsveckan.