Goon and the wind

- in Nyheter

Jag har en teori om att alla städer i alla länder i alla solsystem har ett skämt som innefattar ett påstående om att det alltid är motvind i sagda stad i sagda solsystem. I Lund kan man var man än befinner sig i staden höra det ropas om hur det minsann måste trampas även på väg ner för Tornabacken. Och exakt samma visa sjungs i Melbourne; Oj vad det blåser i träden idag!

En mer lokalbunden företeelse är Goon. Det hördes viskas om det från dag 1, och när samlades vi utanför universitetets huvudbyggnad efter mörkrets inbrott, en grupp nervösa bytisar och en gäng högljudda ”faddrar”, hade jag höga förväntningar. Nu blir det GOON brölade faddrarna, och plockade påsarna ur vinboxarna de tagit med sig. Sen radades vi upp och fick likt Dickens-kidz be om lite mer av den gula vätskan som de envisades med att spruta direkt i våra munnar trots att det fanns gott om röda solo-muggar. Halvt uttråkad av de insinuanta kommentarerna som ackompanjerade sprutandet, halvt uppspelt inför möjligheten att tillställningen skulle utmynna i riktig hazing värdig Lundsberg eller David Cameron deltog jag. I ett antiklimax som kompenserades av att vi fick rabatt på öl på en närliggande bar förklarade någon att Goon egentligen bara var vitt, sött och vääldigt billigt vin, som tydligen förstärker effekterna av bakfylla.

Ett helt okej koncept? Ja

Värdigt hypen? Nej

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.