225 000 kronor till framtidens innovationer

- in Nyheter
@Lundagård

Under onsdagskvällen delades Lunds universitets och Sparbanksstiftelsen Finns pris för framtidens innovationer ut.  Tre forskar- och tre studentprojekt belönades för sitt nytänkande.

Tävlingen var öppen för alla studenter och anställda vid Lunds universitet. 77 bidrag kom in och ett fåtal valdes ut för att pitcha för och intervjuas av en jury.

Vinnare i kategorin för de anställda blev Olov Sterner och Sophie Manner med ett projekt som i framtiden kan ge en säker och effektiv behandling av vaginala svampinfektioner – ett utbrett problem som drabbar tre fjärdedelar av alla kvinnor någon gång i livet.

I studentkategorin blev det en delad förstaplats mellan Frida McCabe och Linn Wrangmark för projektet ”IV-bracelet” tillsammans med Hanne Pålssons trygghetslarm ”Vevios – för en tryggare vardag”.

– Vi i juryn är rutinerade men aldrig tidigare har vi sett så hög kvalitet på de tävlande bidragen som det här året. Presentationerna från studenterna fullständigt golvade oss, säger jurymedlemmen Charlotta Falvin i ett pressutskick.

Det var första året som Lunds universitet och Sparbanksstiftelsen Finn tillsammans delade ut priset och Syftet är att uppmärksamma och premiera de innovativa idéer som finns vid universitetet.

– Det har varit oerhört glädjande att se så många bidrag och så många riktigt bra idéer. Jag är övertygad om att vi kommer se mer av flera av de här projekten i framtiden, säger Linus Wiebe, innovationsdirektör vid Lunds universitet.