Lundastudenten Caroline Sundberg är vald till vice ordförande för European Students’ Union

- in Nyheter
@Tindra Englund

Under torsdagseftermiddagen valdes Sveriges förenade studentkårer (SFS) nuvarande ordförande Caroline Sundberg till vice ordförande för European Students’ Union (ESU). 

Paraplyorganisationen ESU representerar 45 nationella studentkårsorganisationer från 38 länder och företräder studenter såväl i Europa som globalt.
– Det känns fantastiskt stort och hedrande att bli vald till att representera en så diversifierad men otroligt stark rörelse. Jag ser verkligen fram emot det kommande året, säger Caroline Sundberg i ett pressutskick.

Innan hon tillträdde posten som ordförande för SFS var Caroline Sundberg vice ordförande på Samhällsvetarkåren vid Lunds universitet. Hon har även en dubbelkandidat i statsvetenskap och genusvetenskap från Lunds universitet.

Genom sina medlemmar representerar ESU cirka 15 miljoner studenter i Europa. Organisationen arbetar i relation till alla relevanta instanser, men särskilt Europeiska Unionen, Bologna Follow Up Group, Europarådet och UNESCO. Allt för att företräda studenter i syfte att förbättra deras utbildning, samt måna om studenters sociala, ekonomiska och kulturella intressen.
– Europa förändras i en negativ riktning och jag ser fram emot att arbeta för ett öppet och inkluderande Europa med en stark vetenskaplig förankring. Detta primärt genom att fortsatt arbeta för allas rätt till högre utbildning med starka stödsystem för att facilitera möjligheterna att påbörja såväl som slutföra en högre utbildning, säger, Caroline Sundberg, ordförande för SFS.

Texten har uppdaterats.