Gerdahallen satsar stort – idag invigs stora salen

- in Nyheter

Med 220 gruppass och 13 000 besökare i veckan har renoveringsbehovet varit stort för att möta kundernas efterfrågan i Gerdahallen. Stora salen har nu renoverats och det är invigning i eftermiddag.

Över tre miljoner besökare har sprungit och svettats på det utslitna parkettgolvet i stora salen vid Gerdahallen sedan invigningen 1983. Nu har Gerdahallen satsat 3,5 miljoner på att skapa Sveriges modernaste gruppträningssal. Förra året uppgraderades ventilationssystemet för 2,5 miljoner kronor. Nytt golv och ny utrustning är ett led i att skapa flexibilitet för Gerdahallens medlemmar.

Det har varit stort tryck på de nya populära träningsformerna som High Intensity Intervall Training (HIT) och Bodypump. Efter uppfräschningen ska vissa pass som förut kunde ta 70 personer kunna flyttas över till stora salen där 120 personer får plats. Pass som inte kräver redskap kan ta emot upp till 200 personer.
– Det här är en följd av den efterfrågan vi har sett. Vi vill att alla ska få plats, säger Rickard Benediktsson, Gerdahallens VD.

Tidigare renoveringar har gjorts för stora belopp. Bland annat renoverades omklädningsrummen 2011 för ungefär 7 miljoner kronor. Enligt Rickard Benediktsson går det upp och ner. Just nu har Gerdahallen god ekonomi vilket har möjliggjort de nya satsningarna.

Gerdahallen har sett förändringar bland kundernas träningsvanor. Trycket på gymmet har ökat och fler kvinnor söker sig till träningsformen.
– För 10 år sen var det ungefär 10 procent kvinnor på gymmet. Idag är det ungefär 30 procent. I framtiden tror vi att det kommer vara ungefär hälften kvinnor och hälften män, säger Rickard Benediktsson.

Gruppträningen är dock fortfarande den mer populära träningsformen bland Gerdahallens medlemmar. 7000 medlemmar väljer att träna i grupp, jämfört med 6000 som gymmar. Men med stigande medlemssiffror ställs även högre krav på kvalité.
– Vi vill vara det självklara valet, och då måste vi kunna tillgodose alla behov, säger Rickard Benediktsson.