Hallå där… Freja Davidsson Bremborg

- in Nyheter

Hallå där Freja Davidsson Bremborg, karnevalsgeneral för Lundakarnevalen 2018! På söndag smäller det! Tusentals studenter kommer att köa till att engagera sig som karnevalister i årets Lundakarneval. Hur känns det att det drar igång på riktigt nu?

– Det ska bli så himla kul! Framförallt ska det bli så roligt att träffa alla som vill engagera sig i karnevalen. Nästa onsdag firar vi i kommittéen ett år som kommittée. Vi har alltså suttit själva länge och planerat och nu får vi fler med på tåget, på söndag blir det sista stora kulmen då allt drar igång på riktigt!

Vad är din uppgift som karnevalsgeneral på Uppropet?

– Jag sitter med i Uppropsledningen så vår uppgift är att se till att allt flyter på som det ska. Jag kommer finnas tillgänglig, dels inne i stora salen med alla sektioner som ställer ut och dels kommer jag att gå runt i kön och heja på alla som står och köar. Jag har en ambition att spela sten, sax, påse med alla som står och köar. Vi får se om jag kommer att hinna det.

Har du själv köat inför tidigare Lundakarnevaler?

– Nej det har jag inte. På den förra karnevalen 2014 var jag med i cirkusens ledningsgrupp och rekryterades då innan Uppropet. Men jag var med på Uppropet förra gången och hälsade alla köanden in i AF borgen. Det var så himla kul att se alla taggade karnevalister springa in i borgen, så den känslan bär jag med mig från förra karnevalen till årets karneval.

Varför tycker du att man ska köa på söndag?

–Det är viktigt att skilja på att köa för att engagera sig som karnevalist och att köa för att få karneveljsbiljett. Anledningen till att många köar är att få karneveljsbiljett som är Lundakarnevalens stora kick-off fest. Vill man engagera sig i karnevalen så ska man dyka upp men man måste inte köa hela natten för att bli karnevalist. Alla som köar får en garanterad plats som karnevalist.

Varför tycker du att man ska köa till Karneveljen?

– Det är en fantastisk känsla att hela arenan är fylld av karnevalister, det finns inget riktigt liknande inom studentlivet utan detta är något som bara händer vart fjärde år. Det är en stor show som drar igång hela karnevalen. Man bjuds på olika delar från karnevalen och det som komma skall. Man sjunger igenom alla visor som har vunnit och man får höra karnevalsmelodin och dricka karnevöl för första gången!

Många studenter kommer att köa i flera timmar. Hur förbereder man sig bäst inför det? Har du några tips på vad man ska ta med sig för att vara så redo som möjligt?

– Det absolut bästa tipset är att klä sig varmt, tänk nästan skidutrustning med termobyxor och varm jacka som tål regn, det är det bästa. Ta med varm dryck i termos och något att äta. Ta också med något kul att hitta på, kanske ett roligt spel eller musik. Det viktigaste är att ha ett glatt humör och att ha förregistrerat sig i appen eller på karnevalist.se.

Fakta:

Lundakarnevalen är en karneval som går av stapeln vart fjärde år och som arrangeras av studenterna i Lund.

Uppropet är startskottet för karnevalen och är en inskrivning i AF borgen för alla studenter som vill engagera sig i karnevalen.

Karnevalist är du som student när du engagerar dig i karnevalen. Alla som köar får en garanterad plats som karnevalister.

Karneveljen är kick-off festen för Lundakarnevalen som sker på Lunds arena. Det finns ett begränsat antal biljetter till karneveljen, så vill du vara garanterad en biljett gäller det att stå långt fram i kön.