Samhällsvetarkårens första nollning lockar

- in Novisch, Nyheter

Det är ett stort intresse för Samhällsvetarkårens (Samvetet) första novischveckor. Ordinarie deltagarlistan är full och reservlistan växer sig allt längre.

Under måndagen står en stor blå hoppborg utanför Samhällsvetarkårens lokaler på Eden. Vid hoppborgen står flera mentorer från kåren redo att skriva in nya studenter som vill ”hoppa in i novischperioden”. Men platserna har varit efterfrågade och nu är det reservlistan som gäller.

Samhällsvetarkåren har många programsektioner och föreningar som anordnar nollning, men en övergripande novischperiod för hela kåren har inte funnits i denna form tidigare.

– Vi har satt ihop ett novischprogram och fokuserat mycket på att det ska vara blandade aktiviteter. Vi har bland annat en hike i Skåne och utgång på nationer. Men många av våra aktiviteter är inte alkoholrelaterade. I dag har vi hoppborgen och sedan blir det poängjakt i Lund så man får lära känna staden, säger Karolina Boyoli, kommunikationschef för novischperioden.

Det var förra året som heltidare på kåren märkte att det fanns en stor efterfrågan på en novischperiod för Samhällsvetarkåren. Med stöd från Samhällsvetarkårens eventkoordinator Alice O’Donnell är det i år en projektgrupp på sex personer som jobbar med novischperioden. Inom gruppen sker allt jobb ideellt och Christoffer Hahn, projektledare för novischperioden, räknar med att han kommer jobba cirka sex timmar om dagen de kommande två veckorna.

– Det är svårt att säga exakta timmar när det är ett pilotprojekt. Men man måste prioritera sin tid. Det kräver mycket jobb men det är värt det, säger han.

Rättelse:

I en tidigare version av denna artikeln stod det att Samhällsvetarkåren förkortas ”Samvetet”. Så är ej fallet. Samvetet är namnet på Samhällsvetarkårens hus, inte på organisationen.