”Silent disco” åter på Östgöta

- in Nöje, Studentliv

Östgöta nation ska för andra gången prova på ”Silent disco” nu på lördag den 24 november. Kuratorn Julia Carldén är hoppfull att ska bli en lika stor succé som förra gången.

Östgöta nation ska för andra gången i år ha ”Silent disco”. Det är ett nytt koncept bland Lunds nationsklubbar som första gången provades på av Östgöta nation i våras. Då blev det en succé och klubben var full av dansande besökare med hörlurar. Idén till att introducera klubbkonceptet till Östgöta nation kom under vårterminen från en av nationens förmän.

Helt tyst är discot inte. I stället för tystnad fylls lokalen av ett annat ljud. Östgöta nations kurator Julia Carldén berättar att folk sjunger ut låtarna som de hör i sina hörlurar. Hon hoppas det blir lika roligt som sist.

– Roligt med något i höstmörkret som lyser upp, säger Julia Carldén.

Hörlurarna, som Östgöta nation har hyrt in, har tre kanaler som är kopplade till tre olika dj:ar. Dessa kommer spela olika musikstilar i respektive kanaler. När hörlurarna är kopplade till en dj, lyser den kanalens färg. De tre dj:arna tävlar alltså sinsemellan om att måla dansgolvet med sin respektive färg.

Hörlurarna kommer besökarna kunna hämta upp i garderoben vid entrén men man måste lämna tillbaka dem när man går, och ja du får gå på toaletten med dem på.

Julia Carldén är inte orolig, förra gången var alla hörlurar oskadda.

Biljetter säljs i förväg men det går att köpa i dörren. Ett gott tips är att komma i god tid. Klubben öppnar 22:30 och stänger 02:00.