Universitetet avråder från resor till riskområden

- in Nyheter

Med anledning av det bekräftade fallet av coronavirus hos en student vid Lunds universitet, avråder universitetet nu alla anställda och studenter från att resa till av Folkhälsomyndigheten listade riskområden. 

Under tisdagen bekräftade smittskyddsenheten vid Region Skåne att en manlig student vid Lunds universitet smittats av coronaviruset, covid-19. Af Bostäder kunde även bekräfta att det rör sig om en boende i ett av deras studentboenden.

Lunds universitet uppdaterar löpande kring läget på sin hemsida, där man avråder alla medarbetare och studenter från att resa till de, enligt Folkhälsomyndigheten, listade riskområdena Kina, Iran, Sydkorea och italienska regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto.

För de studenter och anställda som befunnit sig i riskområden rekommenderar universitetet till studier och jobb hemifrån under två veckors tid efter hemkomst till Sverige. För personer som vistats i andra riskområden än Kina gäller detta om man återvänt till Sverige efter 2020-02-28.

Universitetet är i kontakt med studenter som de vet befinner sig i ett riskområde. De studenter som inte blivit kontaktade eller har frågor uppmanas vända sig studentreception@lu.se

Medarbetare och studenter som befinner sig i utomlands uppmanas även att registrera sig på svensklistan hos UD för uppdaterad information från ambassaden.

Följ utvecklingen av coronavirusets spridning på World Health Organizations karta.

Karta över den globala smittspridningen av coronaviruset, baserat på data från WHO. Grafik: Olof Lundgren

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Insändare: Det finns inget vaccin mot ensamhet

”Att visa vår omtanke och medkänsla med de