Grönt ljus för fakulteter att förlänga vårterminen

- in Nyheter

Igår gavs grönt ljus för fakultetsstyrelserna att förlänga vårterminen till den 30 augusti, som en följd av coronapandemin. 

Under gårdagen fattade Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz beslutet att ge fakultetsstyrelserna rätt att förlänga vårterminen om det är nödvändigt för att slutföra vissa moment. Terminen kan som längst förlängas till den 30 augusti 2020, dagen innan höstterminen 2020 tar vid. Detta rapporterade Sydsvenskan om under onsdagen (8/4).

– Det var ett självklart beslut, för vi ska göra allt för att underlätta för studenter på utbildningar där det är svårt att ordna digital undervisning. Vi vill ju bevara kvaliteten i våra utbildningar, säger Torbjörn von Schantz till Sydsvenskan. 

På svaret om vilka fakulteter som kan beröras svarar Cecilia Billgren, avdelningschef vid universitetsledningens kansli

– Jag vågar inte svara på vilka fakulteter som berörs, jag tror att till exempel att Lunds tekniska högskola och Medicinska fakulteten kan beröras. Det handlar mycket om de rent praktiska momenten som inte går att göras på distans. 

Vad händer om vårterminen, på grund av coronapandemin, skulle behöva förlängas mer än till det angivna datumet (30 augusti)?


– Vi vet inte om det går att förlänga ytterligare. Vi tar ett steg i taget och försöker lösa det efter hand, säger Cecilia Billgren.

Texten kan komma att uppdateras.