”Supernej till dans”

- in Nyheter

250 personer deltog på sittning i AF Borgen.

Lördagen den 26 september hade D-sektionen vid Teknologkåren en novischsittning i AF Borgens stora sal. Uppemot 250 personer deltog. Vid midnatt natten till söndagen hölls det fyrverkerier utanför universitetshuset, och samtliga festdeltagare samlades då utomhus.

Folkhälsomyndighetens restriktioner om max 50 personer vid allmänna sammanslutningar har enligt Oskar Andersson, kårordförande och medieansvarig för Teknologkåren, dialogförts med Miljöförvaltningen och tillståndsenheten i Lunds kommun.  Teknologkåren har fått information om vilka krav som ställs på restauranger, och utefter dessa satt egna restriktioner.

– Sittningarna delas upp i sällskap om 10 till 15 personer. Mellan varje sällskap finns det gott om utrymme och ansvariga är på plats för att se att de olika sällskapen inte interagerar med varandra, säger Oskar Andersson, som själv inte var med på sittningen den 26 september.

Under sittningen gällde bordsservering och man fick endast lämna bordet för att besöka toaletten eller dylikt. Dans och eftersläpp har Teknologkåren sagt supernej till.

– Dans och eftersläpp har vi sagt supernej till. Det vi har kommunicerat internt är att de som inte följer riktlinjerna ska avvisas. Om de inte följs alls, kan man stänga ner hela sittningen, säger Oskar Andersson.

Angående folksamlingen som skapades i samband med fyrverkerierna utomhus säger han:

– Det här är någonting jag får reda på först nu. I och med att det var utomhus är det en allmän plats, men det är ändå något vi borde ha sett över och planerat inför. Det här får vi ta med oss och utvärdera.