Lucka 19: Petter Hallin – kurator Kristianstads nation

- in Julkalender, Julkalender 2020

Under lucka 19 finner vi Petter Hallin, kurator på Kristianstads nation. Hans favorittradition är tandem, han förstår inte meningen med årets julklapp (stormköket), lägger noll kronor på snus om året, men lyckas alltid spräcka sin julklappsbudget. 

Vad är du mest stolt över hittills, under din verksamhetsperiod?
– Om det är något jag kan vara stolt över är att vi hade väldigt många nya förmän som kom in under den här perioden, men de var tidigt väldigt duktiga på att ställa in sig på de nya riktlinjerna. Jag är väldigt stolt över de jag jobbar med här, att det har tagit det på allvar och tagit set seriöst även om de har slängts in i det.

Och din egen insats då?
– Jag har försökt hålla uppe modet och inte låtit mig själv slås ned av att vi behöver anpassa. Att behålla den goda stämningen.

Har du brutit mot Folkhälsomyndighetens restriktioner? För egen del.
– Jag skulle säga att jag har varit duktig på att följa dem, både nu och i våras, har hållit mig inne på mitt rum när jag känt mig sjuk och så. När det började släppa lite var man lite frikostig, men jag tycker att jag har hört och förstått allvaret och har gjort det jag kan, både som ansvarig för en organisation och privat.

Vad är din högsta dröm inför 2021?
– Att det ska komma ett välfungerande vaccin så att jag kan lämna över ett mer normalt år till min efterträdare.

Det blir något att skriva på cv:t, att man lyckats tackla det här året.
– Ja. Krishantering.

Vem har du blivit mest arg på under 2020?
– Mest arg? *tänker* Har lite svårt att komma på och inte för att det är så många jag blivit arg på. Om man får välja en grupp, så är de de som använde självtester på måndagen så att de kunde gå ut och festa på fredagen utan att känna att de bidragit till smittspridningen. Så, den gruppen av människor som inte begriper hur de ska använda självtester.

Hur nöjd är du med din lön?
– Man ska inte behöva klaga på sin lön när man har ett sånt här ämbete. Man är som en vd som ett litet företag, men man får vara lite realistisk. Jag tycker det är kul att göra det här och att få betalt för det.

Alla tjänar också lika mycket.
– Ja, bara för att våra grannar har tre gånger så många medlemmar så har vi ändå samma lön, det finns något solidariskt i det.

Firar du jul?
– Ja.

Vill du bjuda på ett bra julrim?
– Jag är extremt obegåvad när det gäller julrim så jag måste svara nej där.

Vem har du saknat mest under coronapandemin?
– Det är svårt att säga vem jag har saknat mest. Jag har saknat blandningen av folk. De jag bor och umgås med dagligen är jag nöjd med, men det är att blanda sina umgängeskretsar.

Vad tycker du borde vara ”årets julklapp”?
– Det blev stormkök, fattade inte riktigt den. Jag tänker webbkamera och ordentlig mikrofon så att det blir lättare att umgås digitalt.

Vilken är din favoritbok?
– Det känns som ett lite tradigt svar, att försöka låta smart och påläst, men jag tyckte att 1984 var en gripande bok.

Vad var årets höjdpunkt?
– Jag var övermarskalk för nationens bal den 29 februari, skottdagen. Det var när corona kändes så långt borta och inte alls nära. Vi lyckades hålla vår bal och det var nog årets highlight. Det var en fantastisk kväll.

Vad var årets lågvattenmärke?
– Pandemin. Det blir för mycket att säga hela året, men det är väl den första chocken när man såg att antalet inlagda ökade och dödstalen ökade. När man insåg att hela samhället behövde ställas om och många behövde ryka med. I våras och nu när vi fick veta att vi är på väg in i samma situation igen.

Vilken är din favorittradition?
– Med tanke på mitt yrke borde jag svara någon av de anrika lundensiska studenttraditionerna.

Vilken kommer du minnas tydligaste på ålderns höst?
– Det är svårt att säga ett specifikt evenemang i allt det här. Men tandem är vansinnig, absurd, direkt farlig och galen. Den känns väldigt typisk för Lund och det är härligt.

Vad önskar du dig mest av tomten?
– Nya hörlurar. De jag har nu har gjort sitt.

Ska det vara såna som reducerar ljud?
– Det kanske är det man vill ha under granen ja, jag får nog säga det.

Hur många gånger har du hunnit kolla på Love actually i år?
– Nej, jag har inte riktigt kommit igång med mina julfilmer ännu.

Har du någon favoritjulfilm?
– Det råder delade meningar om det är en julfilm eller Halloweenfilm, men jag måste säga The Nightmare Before Christmas. Jag får julkänsla av den.

Är du troende?
– Nej, det skulle jag inte säga.

Bästa jullåten?
– Fairy Tale of New York av The Pokes.

Vilket är ditt tröttaste nyårslöfte?
– Att jag ska börja löpträna. Det har aldrig hänt.

Kommer du försöka i år igen? 
– Man kan alltid försöka men jag har svårt att se att det skulle ge ett nytt resultat.

Bach eller Beethoven?
– Beethoven skrev bäst bangers.

Vilket var ditt dyraste inköp under 2020?
– Det dyraste inköpet var när jag behövde uppdatera licensen för nationens hemsida.

Hur mycket pengar lägger du på snus under ett år?
– 
Noll kronor.

Hur mycket pengar lägger du på julklappar?
– Jag lyckas alltid spräcka min budget, så kanske 2000 kronor.

Har du några bra aktietips?
– Nordiska småföretag.

Vem hade du velat se som julvärd i SVT?
– Han är kanske lite upptagen, men Tengan är rätt mysig så han hade väl kunnat få köra en runda som julvärd.

Vill du ge mig en så klyschig julhälsning som möjligt?
– Då vill jag önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Ta hand om dig själv och ta hand om varandra, det tycker jag är riktigt klyschigt.