Karnevalskommittén möter dagens ljus

Efter att valberedning lämnat sina förslag, fyra motkandidaturer inkommit och karnevalsorganet sagt sitt, står det nu klart vilka tio studenter som kommer att hålla i taktpinnarna inför nästa års Lundakarneval. 

De “mest karnevalistiska studenterna vid Lunds universitet” är: *trumvirvel*

  • Jakob Elofsson, ekonomichef
  • Moa Johansson, festmästare
  • Adam Wester, nöjeschef
  • Jonathan Jademyr Zazzi, områdeschef
  • Emil Fredberg, press- och sponschef
  • Fannie Baden, produktchef
  • Wilhelm Åkerman, systemchef
  • Ella Sjöbeck, säkerhetschef
  • Agnes Ekfors Elvin, tåg- och tältchef
  • Björn Kristensson, vierichef

I slutändan valde karnevalsorganet att till fullo följa valberedningens nomineringar.

”Det var kul att karnevalsorganet hade förtroende för valberedningens arbete och gick på våra nomineringar. Jag är otroligt nöjd över vårt arbete i valberedningen, och det ska bli väldigt spännande att följa den nyvalda karnevalskommitténs arbete.” säger valberedningens ordförande Maria Gunnarsson till Lundagård.

”Jag och hela kommittén från 2018 tycker att det känns fantastiskt kul med en ny karnevalskommitté. De har alla en stor kärlek och glädje inför studentlivet och Lundakarnevalen vilket de verkligen förmedlade igår. Den nya kommittén har blandade erfarenheter med sig i bagaget som kommer vara till stor nytta i engagemanget framöver. Det är ju en annorlunda tid att starta igång ett sådant här projekt i, men vi hoppas att läget ser annorlunda ut om 1,5 år och tror att en Lundakarneval är precis vad vi alla behöver då!” säger 2018 års general Freja Davidsson Bremborg till Lundagård.

Den nytillträdde nöjeschefen, Adam Wester. Foto: Claudio Gandra.

– Det känns fantastiskt spännande, säger den nya nöjesmästaren Adam Wester, som har ett tidigare engagemang inom Lundaspexarna och till vardags pluggar samhällsplanering. 

Han har älskat Lundakarnevalen ända sedan barnsben, och ser den nya posten som en möjlighet att skapa goda förutsättningar för alla karnevalister och besökare.
– Man kommer ut på andra sidan efter en pressad tid under covid-19 och får det fantastiskt roligt. Kreativiteten får flöda och man får ta del av det bästa Lunds studentliv har att erbjuda. 

Jakob Elofsson, ny ekonomichef. Foto: Axel Wiktor.

Den nya ekonomichefen Jakob Elofsson studerar maskinteknik vid LTH, där han varit aktiv i studentlivet, men är nu taggad på att bli en del av den nya kommittén. Till skillnad från Adam Wester känner han inte några av de andra medlemmarna sedan tidigare.
– Jag vill vara med att skapa en stor glädje för alla inblandade.

Den stora frågan kvarstår dock: Vem kommer få äran att axla rollen som karnevalsgeneral? Det lägger inte karnevalsorganet sig i, utan låter sedvanligt den nya kommittén utse en general internt. Den nya generalens tidigare post blir därmed vakant, och kommittén kommer så småningom få sällskap av en extra medlem. 

Fortsättning följer…