FOTBOLL: Nationen satte storfavoriten på prov

- in Nyheter, Sport

Division 3 Dam Sydvästra Skåne

Malmö FF (4) – Hallands Nations FF (1)

Under söndagen mötte Hallands Nations FF de favorittippade serieledarna Malmö FF. En högkvalitativ match slutade med 4–1 till Malmö FF:s fördel.

Hallands Nations FF (HNFF) gästade igår favorittippade Malmö FF (MFF) på Malmö stadion. Redan fem minuter in i matchen fick Hallands Nation en målchans men avslutet stoppades av MFF:s målvakt Emma Svensson som lyckades tippa ut bollen med en hand.

– Det var häftigt att spela på Malmö stadion, och kul att ställas mot ett etablerat lag och svårare motstånd. Det var en stor dag för laget och HNFF, skriver HNFF:s lagkapten Elisabet Hagelin till Lundagård efter matchen.

23 minuter in i matchen gjorde MFF:s Melina Skarström matchens första mål och därmed även sitt fjortonde mål för säsongen. Detta blir också första halvlekens enda mål trots många farliga chanser för båda lagen.

Andra halvlek inleddes med mål för MFF redan efter 3 minuter då Elin Björklund fick in en retur efter en frispark från lagkamraten Rebecka Holm. Bara tre minuter senare lyckades det himmelsblåa laget att få även in matchens tredje mål, än en gång via Elin Björklund.

Matchens fjärde mål kommer när det bara återstår 20 minuter av matchen. Då Isabelle Henriksson, som i vanliga fall spelar i MFF:s 06-lag, gör ett nickmål efter ett inlägg från högerkanten.

Men strax innan matchslut lyckades HNFF:s Johanna Nordin, med hjälp av en välplacerad frispark, nå lagkamraten Adina Martinsson Löf som spräckte bortalagets nolla.

Trots förlust kände sig Elisabet Hagelin väldigt nöjd med matchen.

– Vi är stolta över vår insats. Vi lyckades med vår plan att kontrollera deras spel och snabba omställningar. Vi lät dom inte styra matchen, vilket de är vana vid och vi gav dem en rejäl match.  Tre mål i målskillnad är det bästa någon annan i serien lyckats med.

Även MFF:s tränare Fredrik Jahnsfors upplevde att HNFF bjöd på ett bra motstånd.

– Idag sattes vi verkligen på prov av ett tungt, spelskickligt Hallands Nation. De utmanar oss ordentligt i den första halvleken så det här är en match vi kommer ha stor nytta av, säger Fredrik Jahnsfors i MFF:s egna matchreferat.

Efter helgens match är Malmö FF fortsatt serieledare och Hallands Nations FF ligger på en tredjeplats.

– Vi har en positiv syn på resterande av säsongen och vi ser fram emot att möta de andra topplagen i serien. Vi har ett väldigt starkt lag samtidigt som vi har väldigt kul tillsammans. Vi ser fram emot vårt andra möte mot MFF på hemmaplan i oktober, skriver Elisabeth Hagelin i ett meddelande till Lundagård.

Mål:

MFF: Melina Skarström (23′), Elin Björklund (48′), (53′), Isabelle Henriksson (68),
HNFF: Frida Bergquist Olsson (83′)

Laguppställning: