Student väckt av okänd man i hemmet

- in Aktuell, Nationer, Nyheter, Studentliv

Strax innan klockan sex på lördagsmorgonen väcktes en student boendes på Malmö Nation av att en okänd man stod i hallen. Mannen ska ha fått med sig en nyckelknippa.

Joakim Nyberg, lokalpolis i Lund, säger till Lundagård att mannen ska ha flytt från platsen när han blev upptäckt. Då det inte framgick några skador på lägenhetsdörren misstänker polisen att den stått olåst över natten. 

”I början av varje hösttermin har vi otroligt många flyttar vilket gör att de boende ställer upp sina korridorsdörrar för att underlätta flytt av möbler, sedan har korridorsdörren glömts öppen just under denna natt, vilket gjorde det möjligt för personen att tyvärr ta sig in”, skriver Malmö Nations husförman, Jessica Hägglöf i ett mejl till Lundagård.

Jessica Hägglöf påpekar att nationen utöver att lägga en polisanmälan även har bytt cylinder på dörren där inbrottet skedde samt spärrat passageblippen som satt på den stulna nyckelknippan. I sin roll som husförman har hon även talat med alla boende om att det är viktigt att korridorsdörrar hålls stängda och privata dörrar hålls låsa, skriver Jessica Hägglöf. 

– Om vi inte får in mer tips i nuläget så kommer vi inte att kunna gå vidare, för vi har ingenstans att leta. Vi gjorde en brottsplatsundersökning och om den inte ger något läggs ärendet ner, påpekar Joakim Nyberg över telefon.

Enligt Jessica Hägglöf mår studenten bra trots omständigheterna.