Höjd hyra för AF Bostäders hyresgäster

- in Aktuell, Nyheter, Studentliv

Under 2022 kommer hyrorna för AF Bostäders lägenheter och korridorer att höjas. Detta efter slutförda förhandlingar med Hyresgästföreningen. 

AF bostäder meddelar i ett mejl som har gått ut till hyresgästerna att hyreshöjningen endast beror på verksamhetens kostnader. 

Med en jämn hyresutveckling på runt två procent får vi möjlighet att ta itu med det äldre beståndets många behov, säger Henrik Krantz, VD för AF Bostäder, i ett pressmeddelande från AF Bostäder.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har en hyreshöjning på 1,9 procent beslutats för boende i AF Bostäders fastighetsbestånd. Detta gäller dock endast de som valde att betala hyreshöjningen på 2 procent som AF Bostäder genomförde utan avslutade förhandlingar med hyresgästföreningen 2021. 

För de som motsatte sig den föregående hyreshöjningen höjs hyran istället med 3,9 procent. Då höjningen på 2 procent för 2021 inte hade förhandlats med hyresgästföreningen var det flera som motsatte sig den direktavisering som AF Bostäder gjort, något som Lundagård tidigare har rapporterat om ett flertal gånger. 

Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att de ställer sig positiva till att AF Bostäder valde att fullfölja förhandlingarna för 2022 samt att de anser att hyreshöjningen är rimlig. 

 Vi vill också passa på att tacka alla som stod på sig och motsatte sig den direktaviserade hyreshöjningen [för 2021, reds anm]. Det visar att vi tillsammans kan göra skillnad, säger Anders Sjögren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen, i pressmeddelandet.