DECEMBER 9: HUGO AXELSSON

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Hugo Axelsson
ÅLDER: 20 år
HEMORT: Klippan
STUDERAR: Fred och Konflikt, pluggat sedan hösten 2019

Bakom lucka nio i Lundagårds julkalender gömmer sig Hugo Axelsson. Hugo är 20 år, kommer från Klippan och studerar Fred och Konflikt. 

Vilken är den bästa jullåten

Jesus was Way cool av King Missile. Jag tycker att det är många som pratar om att julens egentliga mening håller på att vattnas ur, och Jesus was Way cool verkligen tar fram essensen av jul.

Vilken är den sämsta julklappen du har fått? 

Jag fick typ en ledtråd, där det stod typ ’gå till köket’ och så gick jag till köket. Där låg en till ledtråd där det stod ’gå ner i källaren’, och där hittade jag en till ledtråd där det stod typ ’gå in i tvättrummet’, och så gick jag in i tvättrummet. Där stod en helt ny silvercykel. Jag var fem år gammal och jag började skrikgråta för jag ville inte lära mig cykla.

Hugo Axelsson. Foto: Felicia Pasanen

När slutade du tro på tomten?

Vi brukar fira jul både hemma och hos farfar separat, och hos farfar hade vi inte den vanliga tomten utan den danska tomten, som hade en mask på sig, en tomtemask, och pratade danska. Det var implicerat från början att den här danska tomten var farfar som var utklädd, alla visste det. Men enda gången vi konfronterade honom om det kommer farfar ingående från ett annat rum. Det här är nog snarare storyn om när jag började tro på tomten, och då visste jag inte vad jag skulle tro.

Hur skulle du beskriva färgen röd för någon som är färgblind? 

Tänk dig en färg som gör ont. Men som också är väldigt varm och mysig.