DECEMBER 18: Hanna Berg

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Hanna Berg
ÅLDER: 34 år
HEMORT: Karlskrona
STUDERAR: Just nu enskild kurs i miljörätt, har sedan tidigare en kandidatexamen i fysik

Det är dags att öppna den artonde luckan i Lundagårds julkalender och vem finner vi då där? Jo, ingen mindre än en 34 årig kattviskande, miljöstuderande, fysiker från Karlskrona, Hanna Berg! Hej Hanna! 

Vilken är din bästa julfilm?

Love Actually, är bra, det är typ den jag kommer på. Jag har blivit påverkad av familjen Stenquist [Hannas sambos familj, reds. anm.], de har som tradition att kolla på den varje jul.

Har du någon jultradition som du tror att andra skulle tycka är lite annorlunda?

Familjen Stenquist har som tradition att bygga pepparkakshus varje år. Och då har deras vision varit att bygga någon byggnad som de har sett när de har varit ute och rest under året. Men de här två åren har det inte varit så mycket resande, så förra året byggde vi domkyrkan och i år har vi byggt Star Trek-skeppet… Gud, vad heter det… [Hanna hälsar via ett meddelande i efterhand att skeppet heter Starship Enterprise NCC-1701].

Vad tycker du om julen?

Jag tycker att det är mysigt med julen! Främst egentligen när man får plocka upp alla julsakerna, min sambo och vår inneboende Love tycker att jag har massvis med julprydnader men det tycker inte jag. Jag tycker att vi kunde haft ännu mer!

Vilken är din favoritdel av julen?

Jag tror att det är de här småsakerna man gör innan julen, det blir någon extra fika på jobbet eller universitetet och man känner att det blir lite mer gemenskap än normalt sett. Men sen är det så klart trevligt och mysigt att komma hem och träffa familjen. Nu har jag inte så långt till Karlskrona så man kan ändå åka lite oftare än andra studenter som bor längre ifrån.

Vad är en grej du gör som du känner är ”typisk dig”?

Jag pratar med mina katter och svarar åt dem. Så jag har en konversation med mina katter i mitt huvud, eller ja högt också. Men bara privat!

Har du någon favoritordvits?

Jag har så många dåliga ordvitsar från Love hela tiden så jag är så trött på dem!