Student döms för våldtäkt – får tre års fängelse

- in Nyheter

21-åringen ska utöver fängelse även betala 215 000 kronor i skadestånd, vilket Skånska Dagbladet var först med att rapportera om.

Det var i början av mars som en våldtäkt skedde på en av Lunds studentnationers boenden. Offret ska ha glömt sin jacka och sina nycklar hemma hos gärningsmannen efter en fest. När hon återvände för att hämta sina saker ska gärningsmannen ha erbjudit sig att laga mat till henne.

Medan gärningsmannen lagade mat ska offret ha somnat till. Gärningsmannen erbjöd henne då att sova i hans säng, varefter han själv kom och lade sig och började ta av hennes kläder. 

Lunds tingsrätt finner att vad som därpå följde var en våldtäkt, där mannen bland annat tog strypgrepp på kvinnan och ska ha hållit fast henne. 

Tingsrätten finner vidare att gärningsmannen var likgiltig inför att kvinnan inte deltog frivilligt. Mannen, som nekar till brott, har suttit häktad sedan den 8 mars. Han döms nu till tre års fängelse samt ett skadestånd på 215 000 kronor till kvinnan. Han kommer att vara fortsatt häktad tills fängelsestraffet kan verkställas.